Tots els instituts de Catalunya hauran de regular l’ús del mòbil a partir del curs 2024-25

Tots els centres d’educació secundària catalans hauran de tenir regulat l’ús del mòbil a partir del curs que ve, el del 2024-2025. Així ho han anunciat els responsables del departament d’Educació aquest dijous al matí. Expliquen que a partir del gener es començarà a crear un marc de regulació general, que haurà de servir com a guia per als centres educatius.

Ara bé, hauran de ser els consells escolars dels centres els qui decideixin com regular els mòbils. Educació vol que el procés sigui participatiu i que tota la comunitat educativa hi pugui dir-hi la seva. Els responsables del departament afirmen que “hagués estat més senzill comunicar la prohibició de l’ús dels mòbils”, però creuen que no és la formula més encertada.

Revolta de les famílies

Ja fa mesos que milers de famílies pressionen per retardar l’ús del telèfon mòbil en adolescents. L’espurna de la revolta es va encendre al Poblenou i ara creix com una taca d’oli a tot Catalunya. Ja són desenes els grups de pares que s’organitzen per retardar la compra del telèfon mòbil fins als 16 anys i han hagut de crear un nou xat de Telegram que ja té més de 2.800 usuaris. A banda de la vintena d’escoles i instituts del Poblenou que inicialment van afegir-s’hi, ja hi ha diferents AFA a gairebé tots els districtes de Barcelona implicades i se n’estan creant de noves a altres localitats com Girona, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Cardedeu.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *