Previsió del temps per la Marató de Barcelona 2023: Farà sol i calor?

Aquest diumenge se celebrarà a Barcelona una de les fites esportives més importants de l’any, la Marató de Barcelona 2023, que transcorrerà per nombrosos carrers del centre de la ciutat. Acompanyarà el temps? Continuarà aquesta calor prematura? Quines seran les condicions de cursa? Consulta quina és la previsió del temps per la Marató de Barcelona 2023.

Moltes estones de núvols per la Marató de Barcelona 2023

Els núvols baixos seran força presents a Barcelona en alguns moments de la cursa, amb major abundància durant les primeres hores.

De mica en mica els models meteorològics s’han anat posant d’acord i, de moment, no sembla que la pluja hagi d’entorpir la Marató de Barcelona 2023. Tot i això, pels volts del migdia creixeran nuvolades de Collserola cap a l’interior i no es pot descartar que caigui alguna gota.

Caldrà seguir-ne l’evolució.

Vent feble i ambient agradable, sense calor

El vent es preveu que bufi feble durant bona part de la cursa amb ratxes a l’entorn dels 20 km/h. Cap al migdia, però, el vent guanyarà una mica d’empenta i alguns cops podran rondar els 30 km/h. El vent es virarà del nord-oest a primera hora al sud i sud-oest a partir de mig matí.

La temperatura mínima es registrarà a l’inici de la cursa, moment en què es mourà al voltant de la marca dels 10 o 11 ºC. Al migdia s’enfilarà fins als 16 o 17 graus. L’ambient serà, per tant, força agradable i idoni per córrer.

Ambient més fresc que el de la Marató del 2022 i similar al de la Mitja Marató del febrer

La Marató del 2022 es va dur a terme durant el mes de maig, en un context de primavera avançada. El diumenge 8 de maig del 2022 es va mesurar una temperatura màxima de 24,1 ºC a les 13.50 h al centre de la ciutat (Ciutat Vella) i de 25,3 ºC a la Zona Universitària. La temperatura mínima de la matinada va baixar fins a 16,1 ºC a Ciutat Vella i fins a 13,6 C a la Zona Universitària. El vent va bufar feble, amb una ratxa màxima de llevant que va assolir els 24 km/h a l’estació del Raval (Meteocat) o els 22 km/h de migjorn a l’estació de la Zona Universitària.

La Mitja Marató de Barcelona es va disputar fa uns dies, el diumenge 19 de febrer a Barcelona. Aquell dia ambient va ser només lleugerament més fred que el que es preveu per la Marató 2023 a primera hora. En aquella ocasió la temperatura mínima al barri del Raval va ser de 9,1 ºC i la màxima va fregar els 20 ºC al migdia (19,9 ºC).

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *