Rakuten TV rescata el doblatge ‘perdut’ de la trilogia d”El Senyor dels Anells’

La plataforma Rakuten TV ha publicat la segona i tercera part d’'El Senyor dels Anells' doblades en llengua catalana, i es preveu que la primera també hi estigui disponible aviat. Per primera vegada, la famosa trilogia de Peter Jackson es podrà tornar a escoltar completa en català 20 anys després de ser estrenada a les sales de cinemes. Totes tres pel·lícules, 'La Germandat de l‘Anell (2001), 'Les dues Torres' (2002) i 'El retorn del rei' (2003) es van exhibir en sales de cinema doblades en català, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

Rakuten TV oferirà aquests tres títols amb el doblatge en català digitalitzat i en alta definició 4K. Per veure’ls en llengua catalana només cal fer aquesta tria a les opcions d’àudio. Es podran llogar per 3,99 euros cadascun.

El doblatge complet de la trilogia d''El Senyor dels Anells' va costar a la Generalitat de Catalunya 318.534,65€. Només es va editar el VHS de la primera i la segona part, i en DVD, la catalana únicament estava disponible en una edició que es va fer de 'Les dues Torres'. Ni el tercer títol, ni les dues anteriors produccions ja editades en català, ni els packs amb tota la saga en DVD o blu-ray, van incloure mai més la versió en aquest idioma. Les pel·lícules tampoc s'han emès per TV3, ni cap plataforma havia ofert amb anterioritat a Rakuten TV la llengua catalana a les opcions d'àudio.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *