Queixes de veïns de Sant Andreu per la recollida selectiva

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat els contenidors d’escombraries habituals -només hi queden els de vidre- i ha iniciat la recollida d’escombraries porta a porta a Sant Andreu de Palomar, una iniciativa que ja ha provocat les primeres queixes d’alguns veïns del barri.

Des d’aquesta setmana els veïns han de baixar les escombraries a la porta de casa en unes bosses que porten un xip incorporat per poder identificar les llars d’on provenen. Ho han de fer en un horari marcat, al vespre. A més, el tipus de residus que poden deixar-hi depèn del dia de la setmana: la fracció orgànica es pot baixar tres dies, els envasos, dos dies, i el paper i el rebuig, un. Els serveis municipals recullen les bosses a partir de les 22 h.

select.jpg

Un veí s’ha posat en contacte amb aquest diari per denunciar que “ahir a la tarda les escombraries feia un dia que estava al sol” amb etiquetes dels serveis municipals que informaven, entre d’altres coses, que no s’havia recollit aquella bossa perquè era “no homologada” o perquè s’havia tret al carrer “sense cubell”. “No embrutis Sant Andreu” o “L’orgànica s’ha de treure dins el cubell” són alguns dels adhesius posats pel servei de recollida, que ha deixat les bosses al carrer.

També ha explicat, com es pot veure en les fotografies, que “molts veïns han amuntegat les bosses a les papereres”. Aquesta persona afirma que “estem molt enfadats perquè ens han augmentat els impostos de reciclatge d’escombraries i ara volen saber què reciclem per multar-nos si no ho fem bé”.

bbosses.jpg

De moment, el sistema s’ha desplegat en una part del nucli antic del barri, que inclou 6.000 habitatges. En una segona fase, a partir de l’octubre, s’estendrà a 6.000 llars més, de manera que l’Ajuntament calcula que s’arribarà a 28.000 habitants. També se’n veuran afectades 1.154 activitats comercials.

Finalment, el veí de Sant Andreu, que haurà de fer servir aquest sistema a l’octubre, s’ha queixat que en el seu pis de 60?m² no té espai per “tenir quatre cubells de fem”. “A la meva cuina no hi cap i no tinc ni balcó ni galeria. És a dir, que haurem, jo i la resta de veïns, que tenir-la al menjador…”, denuncia.

captura-de-pantalla-2021-05-27-a-les-17.10.40.png

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *