La segona de ‘La Vanguardia’ no posa la mà al foc pel seu director. No nega les acusacions de Rahola

En absència del director de 'La Vanguardia', Jordi Juan ha hagut d'estar la directora adjunta, Lola Garcia, qui ha donat les explicacions pertinents sobre el motiu pel qual han prescindit d'una de les signatures insígnia del rotatiu. Ho ha fet al 'Planta Baixa' de TV3, programa en el qual col·labora.

Segons Garcia, al darrere no hi ha cap mà negra, només una decisió econòmica: "El diari ha prescindit dels seus articles. Pilar Rahola és una col·laboradora el diari està fent ajustos perquè hem patit això que es diu COVID, no només afecta els bars i restaurant, també a la publicitat i als ingressos del diari, estem fent ajustos interns, i una de les qüestions que es va afrontar va ser aquesta. Són motius bàsicament econòmics".

Uns ajustos econòmics que es van produir en diumenge, dos dies després de la investidura de Pere Aragonès com a nou president de la Generalitat i que de moment, únicament se'n coneix una sola víctima: Pilar Rahola. 'La Vanguardia' per al moment no ha anunciat cap nom més dels que vulgui prescindir i la mateixa Lola Garcia ha acabat admetent desconèixer quines retallades més patirà el rotatiu: "No ho sé". Abans, quan li havien preguntat si havia existit alguna motivació ideològica en aquest comiat precipitat, ha fugit d'estiu i ha insistit que es tractaven de decisions econòmiques en general.

Tot seguit la periodista ha apuntat un factor més, la decisió de la direcció de fer fora a Rahola: "Després hi ha la voluntat del director de decidir dintre de la gent que tu tens, amb quines persones fas aquestes retallades"

Amb relació a les dures acusacions de la ja exopinadora del rotatiu del Grup Godó, s'ha limitat a negar que hagi existit una purga d'elements independentistes: "Em sap una mica de greu perquè va fer un tweet dient, un llistat de gent que suposadament eren independentistes i per això el diari els havia fet fora, oblidava alguns que ens els últims anys ha sortit del diari i que no són independentistes, per exemple, Gregorio Morán, Valentí Puig, són persones que no són independentistes i van sortir del diari. És que si tu demà decideixes que la pròxima temporada en comptes de venir jo ve una altra persona, em sembla que és el teu criteri. Aquí passa una mica el mateix".

Morán va ser despatxat fulminantment per burofax, després de 30 anys a la casa, després que la capçalera hagués rebutjat publicar un article en què tractava de criminals als membres del Govern de la Generalitat i criticava les subvencions a diaris en català (en deixava fora 'La Vanguardia') i els sous dels directius de TV3.
Respecte als atacs de Rahola explicant que se la va coaccionar perquè canviés els seus plantejaments, o com a mínim, suavitzar-lo, ha insistit en la motivació econòmica de l'acomiadament, però ha afegit una frase que deixa el seu director, Jordi Juan, amb el cul a l'aire: "Jo el que conec és això, no tinc el detall de les converses que ha tingut amb el meu director, això s'hauria de preguntar a ella o a ell, però el motiu principal és aquest".

La intervenció de Lola García al 'Planta Baixa' de TV3, a partir del codi de temps 02:09:17.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *