El conseller Tremosa visita Noel Alimentaria, que opta als fons europeus Next Generation EU amb un projecte que preveu crear 400 llocs de treball

  • El titular d’Empresa i Coneixement ha visitat l’empresa, a Sant Joan de les Fonts, i s’ha reunit amb la direcció de la companyia, que ha presentat el projecte, amb una inversió de 300 milions d’euros

  • Ramon Tremosa ha destacat “l’aposta industrial de la Garrotxa, amb una estructura industrial modèlica” que ha permès que “la crisi hagi sigut menys intensa que en altres comarques on ha estat demolidora”

 

  • Durant la visita institucional el titular d’Empresa i Coneixement s’ha reunit amb l’alcalde d’Olot i amb empresaris de la comarca

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquesta tarda l’empresa Noel Alimentaria, a Sant Joan de les Fonts, i s’ha reunit amb la direcció de la firma, que ha presentat el projecte amb què opta als fons europeus Next Generation EU, amb un pla d’inversió de 300 milions d’euros i la previsió de crear 400 nous llocs de treball directes. El conseller Tremosa ha estat acompanyat del secretari general d’Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga.

Noel Alimentaria és una de les empreses líders del sector carni a Catalunya i l’estat espanyol. Fundada l’any 1940, s’ha especialitzat en l’elaboració d’embotits, productes cuits i carns fresques i elaborades, que exporta a més de 60 països d’arreu del món. El projecte plantejat per Noel als fons europeus se centra principalment en sostenibilitat ambiental, eficiència energètica, traçabilitat i digitalització, instal·lacions productives i innovació tecnològica; i l’objectiu és dur-lo a terme en els propers tres anys, havent- se completat més de la meitat a finals del 2022.

El conseller Tremosa ha posat l’empresa alimentària com a exemple de “l’aposta industrial de la Garrotxa”, que té “una estructura industrial modèlica” que ha permès que “la crisi hagi sigut menys intensa que en altres comarques on ha estat demolidora”. “Els països més resilients d’Europa són els que tenen més base industrial”, ha afirmat. I ha destacat que mentre “Catalunya exporta un 30% per cent del seu PIB, la Garrotxa ho fa per sobre del 50%”. “Un territori tant potent que té una exportació molt per sobre de la mitjana catalana necessita infraestructures i la Variant d’Olot hauria de ser una prioritat de país de màxima urgència”, ha manifestat.

Durant la seva visita institucional a la Garrotxa el titular d’Empresa i Coneixement s’ha reunit amb l’alcalde d’Olot, Josep Berga, i amb altres membres del consistori a la seu de l’Ajuntament, amb qui ha pogut analitzar l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 a la zona, així com tractar projectes com l’Espai Cràter, que busca dinamitzar el turisme de la comarca. Es tracta d’un projecte que explicarà el fenomen vulcanològic, així com el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa, i que tindrà un impacte “molt positiu sobre l’activitat econòmica del territori ; hi haurà un abans i un després per la ciutat d’Olot”. El conseller també s’ha reunit amb representants d’EURAM Garrotxa, l’Associació d’Empresaris de la Garrotxa, per conèixer les conseqüències de les mesures de contenció per fer front a la Covid-19 al teixit productiu de la comarca.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *