Ximo Puig veu ‘de justícia’ condonar el deute de l’infrafinançament i adverteix el PP del perill de ‘trencar l’equitat’

Rate this post

El president de la Generalitat Ximo Puig ha defensat que la condonació del deute produït per l’infrafinançament és ‘una qüestió de justícia i d’igualtat d’oportunitats’ i ha advertit el PP que ‘no pot jugar amb unes regles de joc on no som tots iguals’ perquè ‘el trencament de l’equitat és un problema greu per a un país’.

Puig ha fet aquestes declaracions en ser preguntat pel compromís del president espanyol Mariano Rajoy davant els dirigents autonòmics del PP que no hi haurà condonacions de deute a les comunitats autònomes. El cap del Consell ha qualificat de ‘molt irresponsable’ aquest anunci per ‘jugar amb foc amb aquesta qüestió’. En la seva opinió, el que cal és preguntar-se el perquè del deute i ha afegit que en el cas valencià hi ha dos motius. D’una banda, Puig ha exposat que part del deute es produeix per ‘mala gestió, malbaratament i corrupció’ però que ‘una part important està relacionada amb l’infrafinançament’ perquè ‘el que a altres se’ls ha donat com a finançament ordinari a nosaltres se’ns ha donat en crèdits’.

El president de la Generalitat ha dit que s’hauria de tornar a ‘a la posició del diàleg, la no confrontació i la cerca d’un espai raonable de convivència des de la igualtat’. Ximo Puig ha recordat que el govern espanyol ha incomplert el compromís de reformar el sistema de finançament, que no ha presentat cap proposta i que aquest incompliment ‘li resta credibilitat’. Sobre l’anunci de Rajoy, el cap del Consell ha dit que creu que ‘actua de manera deslleial en plantejar d’una part només uns límits a una negociació on ha de participar tothom’ Puig ha afegit que aquesta actitud suposa ‘no entendre la pluralitat i diversitat de l’estat, ni la diversitat ideològica’ i que ‘afebleix la qualitat democràtica del país’.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »