Xàfecs de tarda fins dimecres

Rate this post

El cel s’anirà aclarint amb el pas de les hores, de manera que els núvols que hi ha a la meitat oest del país es trencaran. L’excepció seran les Illes Balears, on els núvols alts i mitjans aniran en augment al llarg del matí. Per altra banda, a partir de mig matí creixeran nuvolades de nou a punts de muntanya que a la tarda deixaran el cel força ennuvolat arreu.

A partir de migdia es repetiran els xàfecs i les tempestes, localment fortes i amb calamarsa, a zones de muntanya de l’interior del Principat, de la meitat nord del País Valencià i a l’interior de les Illes. Al llarg de la tarda els ruixats arribaran a altres punts. Tot i això, al litoral no arribarà a ploure.

La temperatura tendirà a baixar una mica. Tot i això, l’ambient serà molt suau al centre del dia. La màxima se situarà per sobre dels 20 ºC en general, i s’arribarà als 25 o 26 ºC al Pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre.

Demà encetarem la setmana amb alguns núvols a les comarques de Lleida i a les Illes, i amb un cel serè o poc ennuvolat a la resta. A partir de migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya i tornaran a caure ruixats, si bé seran més probables al Pirineu i al Prepirineu occidental i a l’interior del País Valencià i de les Illes. En general seran xàfecs menys extensos i intensos que els que s’esperen per avui.

Dimarts i dimecres encara es repetirà la jugada, amb sol al matí i nuvolades de tarda a zones de muntanya amb alguns xàfecs. A partir de dijous sembla que els ruixats de tarda quedaran restringits al Pirineu i seran ben poca cosa.

El que anirà agafant protagonisme és la calor. Els últims mapes confirmen que la temperatura pujarà de manera clara a partir de dimecres. Així, se superaran els 30 ºC a l’interior amb facilitat de cara a la segona meitat de la setmana. A banda, és possible que fins i tot s’acabi formant algun banc de boira a punts del litoral.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »