Per què el coronavirus és un risc especial per a la meitat dels nord-americans

El nou coronavirus és una greu amenaça per a la gent gran, ja que els funcionaris federals han tingut molt en compte recentment. Però han trepitjat amb prudència els consells per a un altre grup d’americans també amb un risc especial de la infecció: els que presenten malalties cròniques.

No és un grup reduït. Aproximadament la meitat de tots els nord-americans tenen almenys una condició mèdica crònica i el 40 per cent té més d’una. (Les xifres inclouen la gent gran.) Les malalties del cor, el càncer, la diabetis, tot això pot agreujar una infecció per coronavirus, segons mostren els estudis, augmentant les probabilitats de malaltia greu i la mort.

Els funcionaris sanitaris federals han demanat als que tenen més de 80 anys que redueixin bruscament les seves activitats per reduir la seva exposició a la infecció. Però, més enllà dels consells generals per rentar-se les mans amb freqüència i evitar les aglomeracions, els funcionaris han dit poc sobre els que són més joves i poden afrontar malalties cròniques.

Ara alguns experts estan animant aquesta extensió de la població a prendre mesures immediates per protegir-se.

"Tots els més grans de 60 anys i els que tenen malalties subjacents, hauríeu de fer mitigacions personals a partir d'ara", va dir el doctor William Schaffner, especialista en malalties infeccioses de la Universitat Vanderbilt.

El risc de morir si es contrau la infecció comença a augmentar a una edat més jove del que han reconegut els funcionaris federals, cosa que suggereix que el coronavirus pot introduir-se profundament en el teixit d'una societat en la qual molts adults majors continuen portant vides actives i compromeses.

[ Com la pàgina de Science Times a Facebook. | Inscriviu-vos al butlletí de Science Times. ]

En el major estudi fins ara, realitzat a la Xina, el risc més gran de mort per Covid-19, la malaltia causada pel nou coronavirus, es va trobar entre els pacients dels seus 80 anys o més, un 15 per cent dels quals van morir. Però, mentre que només l’1,3 per cent dels pacients en els seus 50 anys van morir, la taxa de mortalitat va augmentar amb cada dècada addicional de vida, augmentant fins al 3,6 per cent dels pacients dels seus 60 anys i fins al 8 per cent dels pacients dels seus 70 anys.

El virus ha assassinat a joves: el doctor Li Wenliang, el metge que va morir després de despertar l'alarma sobre la misteriosa nova malaltia, només tenia 34 anys. Però els nens han estat afectats en nombres molt reduïts i els adults més joves han mostrat una major resistència.

Les condicions cròniques de salut que causen complicacions després de la infecció amb coronavirus són certament més freqüents en persones grans. Però també es troben habitualment en nord-americans de menys de 65 anys.

La pressió arterial alta afecta gairebé un de cada tres adults als Estats Units, inclòs un terç dels adults dels seus 40 i 50 anys. Més d’un de cada 10 adults tenen diabetis tipus 1 o tipus 2, inclòs el 17 per cent dels adults de 45 a 64 anys. Almenys 16 milions d’americans lluiten amb malalties pulmonars obstructives cròniques.

Un estudi de 1.590 pacients, també a la Xina, va descobrir que les persones infectades amb el coronavirus que ja tenien cura d'una malaltia crònica tenien 1,8 vegades més probabilitats de tenir un "mal resultat", com ara ser posades en un ventilador o morir, que no pas aquelles. sense condicions subjacents.

No obstant això, els que tenien dues afeccions cròniques tenien un risc de 2,6 major, en comparació amb els que no tenien cap. L'estudi va trobar gairebé el 20 per cent dels pacients que tenien almenys una condició crònica, en comparació amb el 4,5 per cent dels pacients sense dolències cròniques.

Schaffner i altres experts en salut pública van exposar una sèrie de mesures que poden fer els individus per minimitzar el seu risc d’exposició.

"És imprescindible que la població entengui que ara és el moment de posar-se seriós per evitar esdeveniments en grup i convertir-se en una mica d'ermità", va dir el doctor Schaffner.

"Si sóc gran i pateix malalties subjacents, llavors sóc el tipus de persona que aquest virus fa més greus i fins i tot greument malalt".

Entre les recomanacions hi havia: abstenir-se d’activitats de grups recreatius i reunions de treball presencials. Cancel·lació del viatge. Allotjar-se a casa dels serveis religiosos i altres esdeveniments socials i de celebració, fins i tot reunions familiars, que agrupen grups nombrosos.

Anar a comprar a les hores fora, quan les botigues són menys freqüentades, va suggerir el doctor Schaffner. Veure el partit a la televisió, no en directe. I cap abraçada.

"No intento posar tothom en un recinte de plàstic, sinó reduir el risc", va dir el doctor Schaffner. "I tot petit que podeu fer per reduir el risc ajuda".

Fumar S’estima que 34 milions d’americans fumen, i 16 milions viuen amb una malaltia causada per fumar.

Covid-19 és una malaltia respiratòria. Els fumadors amb molt de temps amb els pulmons danyats seran més vulnerables i haurien de deixar-ho ara, va dir Marc Lipsitch, un epidemiòleg de la Universitat de Harvard.

Diabetes Si teniu diabetis de tipus 1 o de tipus 2, l'exercici d'un control molt estricte sobre els nivells de sucre en la sang pot ajudar a augmentar la immunitat, va dir la doctora Sandra Weber, presidenta de l'Associació Americana d'Endocrinòlegs Clínics.

"Sabem que si no teniu un bon control de la glucosa, teniu un gran risc d'infecció, incloent-hi virus i, probablement, també aquesta", va dir el doctor Weber.

Fins i tot millorar el control de la glucosa durant les dues o dues setmanes posteriors "et posaria en una situació en la que tindries una millor funció immune", va dir.

Les persones amb diabetis tipus 1 tenen més probabilitats de patir malalties greus si s’infecten. Quan presenten símptomes vírics com nàusees, diarrea i vòmits, és més probable que desenvolupin una complicació greu anomenada cetoacidosi que pot posar en perill la vida.

La malaltia pulmonar El doctor Albert Rizzo, oficial mèdic de l'American Lung Association, va instar els pacients amb afeccions pulmonars cròniques com l'asma o l'MPOC per parlar amb els seus metges, per telèfon, i a "pensar dues vegades" sobre anar a qualsevol lloc que els pugui exposar. virus.

Malalties del cor Una malaltia respiratòria com la Covid-19 és arriscada per a qualsevol persona que tingui malaltia cardíaca, ja que augmenta la demanda metabòlica, obligant el cor a treballar més dur per bombar sang, va dir Orly Vardeny, que estudia la grip i les malalties del cor a la Universitat de Minnesota.

"Aquest estrès addicional condueix a un empitjorament de la seva malaltia cardíaca subjacent", va dir. "No es limitarà a la febre, la tos, la pneumònia, sinó que afectarà qualsevol cosa que sigui la seva condició subjacent i empitjorarà".

Immunocompromeses Les persones amb sistemes immunològics compromesos són especialment vulnerables a infeccions respiratòries. Aquest grup inclou aquells que tenen trastorns autoimmunes com el lupus i l’artritis, els que han tingut trasplantaments d’òrgans, pacients sotmesos a quimioteràpia i altres tractaments contra el càncer i qualsevol persona que estigui prenent esteroides com a tractament.

Les persones amb VIH encara no es troben a la llista. Amb la potència de medicaments antiretrovirals, molts ara tenen sistemes immunitaris prou forts com per evitar les infeccions, va dir la doctora Monica Gandhi, experta en malalties infeccioses de la Universitat de Califòrnia, San Francisco.

Hi ha algunes evidències molt previs que certs medicaments contra el VIH en un ampli ús poden ajudar a retardar el coronavirus.

La quimioteràpia o la radiació contra el càncer , dos tractaments habituals, debiliten el sistema immune, va assenyalar el doctor Cardinale Smith, director de qualitat per als supervivents del càncer del sistema sanitari Mount Sinai.

Els pacients amb càncer que han estat en tractament han d’evitar el contacte amb qualsevol persona que estigui malalta i quedar-se a l’interior del màxim possible. "És realment simplement equivocar-nos en el sentit de la precaució mentre ens trobem amb això", va dir el doctor Smith.

Gent gran Fins i tot les persones sanes i actives i vigoroses necessiten prendre precaucions, va dir el doctor Richard Baron, un internista i geriatre que dirigeix la Junta Americana de Medicina Interna.

"Els nostres òrgans tenen moltes reserves, però és en la naturalesa d'envellir que perdreu aquesta reserva progressivament", va dir el doctor Baró. "Es pot posar en problemes molt ràpidament."

Els que no es posen malalts sovint no han de confiar en excés. El coronavirus és un nou patogen que el sistema immune no reconeixerà, va dir la doctora Charlotte Yeh, cap mèdica de l'AARP. El cos no ha acumulat les seves defenses, ha afegit: "Les teves exposicions anteriors no t'ajudaran necessàriament".

Ara que el virus està integrat a les comunitats, els individus han d’actuar per protegir-se, va dir Michael Osterholm, director del Centre d’Investigació i Polítiques de Malalties Infeccioses de la Universitat de Minnesota.

Se sap que almenys 1.400 nord-americans tenen coronavirus, encara que la prevalença real als Estats Units és desconeguda, ja que les proves han estat escasses. Almenys 38 han mort per la infecció.

"La gent ha d'entendre que necessita controlar la seva pròpia vida", va dir el doctor Osterholm.

“Ja no es pot suposar que la gent no sigui capaç de contagiar-vos. En molts casos, ni tan sols sabran que estan infectats. "

Els que siguin majors d’edat o que tinguin afeccions cròniques de salut “han d’assumir que la resta del món és una sopa de coronavirus”, va afegir. "Si no vull acabar nedant en aquest bol, haig de trobar un altre lloc al plat."

Apoorva Mandavilli ha estat aportat per informes.

NY Times

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: