Wall Street intenta recuperar-se després de la caiguda de dilluns: actualitzacions en viu

Aquí teniu el que heu de saber:

La negociació de futurs nord-americans va assenyalar un possible rebot després que el S&P 500 tingués el pitjor dia des que va començar el brot de coronavirus.

Però els mercats europeus eren sobretot més baixos, ja que els inversors van intentar afrontar el desastrós dilluns a Wall Street, quan el S&P 500 va caure un 12 per cent, la seva caiguda més gran diària des de la caiguda del mercat de valors el 1987. Per a la tecnologia pesada Nasdaq, la caiguda va ser la pitjor. en registre.

La venda es va iniciar després que la Reserva Federal prengués mesures extraordinàries diumenge per donar suport a l'economia nord-americana, ja que es tancaven les empreses i es tancaven les fronteres per intentar contenir el coronavirus. El rendiment dels bons del Tresor dels Estats Units a deu anys va augmentar fins al 0,8 per cent, cosa que podria suggerir que els inversors s’escalfessin amb la idea de posar els seus diners en actius més arriscats com les accions.

Els preus de l'energia, que van caure bruscament dilluns, van registrar una remodelació molt modesta dimarts. West Texas Intermediate, el punt de referència nord-americà, va augmentar un 1,9 per cent, fins a uns 29,25 dòlars el barril.

Els inversors a Àsia es van mostrar més prudents el dimarts anterior sobre l'estat de les finances mundials. L’índex japonès Nikkei 225 va acabar la jornada just per sobre de zero. A la Xina continental, l'índex compost de Xangai va baixar un 0,3 per cent.

Imatge Empleats a la línia de producció del model Volkswagen elèctric ID.3 a Zwickau, Alemanya, al febrer.
Crèdit … Matthias Rietschel / Reuters

Volkswagen va dir dimarts que tancaria la majoria de les seves fàbriques europees a causa del coronavirus, afegint el fabricant de vehicles més gran del món a la llista creixent de grans fabricants que han tancat la producció.

El fabricant d’aeronaus Airbus també va dir dimarts que suspendrà la fabricació a França i Espanya durant els propers quatre dies mentre adopta mesures per evitar la propagació del virus.

Herbert Diess, el conseller delegat de Volkswagen, va dir durant una conferència de premsa que Volkswagen tancaria plantes a Espanya, Itàlia, Portugal i Eslovàquia a finals d’aquesta setmana i que la majoria d’altres llocs europeus es prepararien per tancar durant diverses setmanes.

Peugeot, Renault, Fiat i Ford ja han tancat algunes o totes les seves plantes europees. Els fabricants de vehicles alemanys han resistit a tancar la producció, però la decisió de Volkswagen era una indicació que els problemes de salut i els problemes de la cadena de subministrament han fet gairebé impossible que els fabricants continuessin funcionant amb normalitat.

Neel Kashkari, president del Banc de la Reserva Federal de Minneapolis, va dir que el banc central encara té autoritats de préstecs d’emergència “molt poderoses” en el seu arsenal per ajudar a protegir l’economia contra la caiguda del coronavirus.

"Res no està completament fora de la taula", va dir dimarts el Sr. Kashkari a CNBC, que va afegir que aquestes eines existeixen "si" la Càtedra i el Departament del Tresor de la Fed opten per utilitzar-les. "Hem de veure què és necessari per mantenir l'economia en moviment i, de nou, farem la nostra part, però no puc dir-vos ara mateix què vindrà exactament en el futur".

Mentre que la Fed diumenge va reduir els tipus d’interès a gairebé zero i va desplegar un paquet d’altres programes destinats a salvaguardar el creixement econòmic imperceptible, no ha tocat les seves autoritats de crèdit d’emergència, que requereixen la cancel·lació del Departament del Tresor. Analistes i economistes especulen que caldrà fer-ho aviat per comprar paper comercial i calmar els trastorns de creixement en aquest mercat.

Les principals companyies aèries nord-americanes demanen més de 50 mil milions de dòlars en suport governamental, aproximadament una setmana després que diguessin que podrien provocar la tempesta econòmica . La rapidesa i la gravetat de la crisi econòmica significa que és probable que altres indústries siguin, segons el butlletí DealBook d' avui.

Quina forma podria adoptar el suport? S'han de lligar cadenes? Seria millor donar efectiu directament als treballadors? A mesura que els economistes aboquen les seves previsions a nivells similars a la depressió, uns quants creuen ara que l’economia nord-americana es reduirà més del 10 per cent al segon trimestre – Hi ha temps fins i tot d’afrontar-se a tot això?

França proporcionarà 45.000 milions d’euros (uns 50 mil milions de dòlars) en ajuda econòmica immediata per ajudar les empreses i els empleats a fer-ho passar per l’epidèmia de coronavirus i està disposada a nacionalitzar les empreses si cal, per evitar que poguessin col·lapsar-se, ha explicat aquest dimarts el ministre de Finances, Bruno LeMaire.

El govern també proporcionarà garanties per a préstecs per un import de 300 mil milions d'euros per assegurar liquiditat a totes les empreses que ho necessitin, va dir Le Maire, que va afegir que els bancs de França tenien el suport del govern i eren "sòlids".

Com que es preveia que el conflicte nacional de la lliure circulació de persones entrés en vigor el migdia, el govern va revisar les seves perspectives econòmiques per a l'any, passant d'un fort creixement fins a una contracció d'almenys l'1 per cent.

Amb les accions dels bancs francesos i d’altres companyies en la matinada dels últims dies, França ha prohibit temporalment la venda curta d’accions, va dir Le Maire. També pressionarà els seus socis europeus perquè adoptin aquesta prohibició durant un mes, va afegir.

La Borsa de Valors de Filipines va convertir-se dimarts en el primer mercat que va tancar el coronavirus. En una nota del seu lloc web , va dir que la negociació s’aturaria fins a un nou avís.

Fins i tot en una època de mercats financers en perill, destaca l’actuació d’accions del país. El seu índex principal ha caigut prop d'un terç des del màxim de gener, cosa que l'ha convertit en un dels pitjors rendiments de la regió d'Àsia i Pacífic.

Els tancaments es van produir hores després que el president Rodrigo Duterte posés grans fragments de la població del país sota quarantena per aturar el brot de coronavirus. El país enumera fins ara 142 infeccions confirmades i 12 morts fins ara.

Vuit grans empreses de serveis financers estan prestant diners de la Reserva Federal, un moviment que porta des de fa temps connotacions negatives, però que la Fed està animant a ajudar a evitar una crisi de diners.

Dilluns, Morgan Stanley va ser el primer grup del grup a tocar l'anomenada finestra de descompte de la Fed, segons tres persones que coneixien el tema. Es preveu que altres bancs, inclosos Goldman Sachs i JPMorgan Chase, tinguin en préstec tan aviat com dimarts, segons va dir la gent.

El banc central ha instat les empreses a aprofitar la seva facilitat de finançament a curt termini per facilitar que el crèdit continuï fluint per l’economia, destigmatitzant l’ús del finançament del banc central en un moment tumultuós. Els bancs han evitat prendre préstecs al banc central per por que els faci semblar com si estiguessin a base de sacsejades.

"Mentre que les institucions membres fòrum individualment tenen liquiditat substancial i múltiples fonts de finançament, que creiem que és important per a dirigir a l'demostrar el valor de la finestreta de descompte de la Reserva Federal", el Fòrum de Serveis Financers, un grup de el sector, va dir en una declaració tardana Dilluns.

Amazon va dir que contractaria 100.000 treballadors nous i augmentaria la remuneració de 2 dòlars per hora per a molts empleats com a resposta a un augment de les ordres de lliurament de persones que es queden a casa per combatre la propagació del coronavirus.

Amazon va dir que els 100.000 nous llocs de treball inclouen posicions a temps complet i parcial a tot Estats Units per personal dels seus magatzems i fer lliuraments. L’empresa va animar a les persones que van perdre la feina com a conseqüència d’aturades i cancel·lacions relacionades amb coronavirus a aplicar-les.

"També sabem que moltes persones han estat afectades econòmicament, ja que la feina en zones com l'hostaleria, els restaurants i els desplaçaments es perden o sofreixen com a part d'aquesta crisi", va dir la companyia en un comunicat . "Volem que les persones sàpiguen que els acollim als nostres equips fins que les coses tornin a la normalitat i el seu passat empleador sigui capaç de recuperar-les."

Amazon va dir que també gastaria 350 milions de dòlars per augmentar el sou per 2 o més dòlars per hora per als treballadors que treballin la seva enorme operació logística als Estats Units, Gran Bretanya i parts d’Europa. Les pujades duraran almenys fins a l’abril. Als Estats Units, aquests treballadors comencen a partir de 15 dòlars la hora.

Les empreses que alimenten la cadena de subministrament estan realitzant mesures per assegurar-se que els aliments continuin fluint cap als nord-americans en les properes setmanes i mesos.

United Natural Foods Inc., un dels majors distribuïdors d’aliments en els supermercats, té previst contractar milers de treballadors de magatzem fora del lloc de treball als seus 59 centres de distribució, va dir Steven L. Spinner, el conseller delegat de la companyia.

El distribuïdor ha estat aixafat per la demanda de botigues de queviures, però és probable que altres distribuïdors d'aliments com US Foods i Sysco, que subministren restaurants i escoles, experimentin acomiadaments importants a mesura que les ciutats i els estats tanquen llocs públics.

UNFI, tal com es coneix la companyia, està planificant la contractació dels treballadors desplaçats per ajudar a alleujar els seus empleats, molts dels quals han estat treballant entre 60 i 70 hores setmanals per mantenir el pànic a la compra als supermercats de tot el país. La contractació podria tenir lloc tan aviat com la setmana que ve.

"Anem a fer coses creatives i a buscar una manera d'utilitzar la seva gent", va dir el Sr Spinner. "La bellesa d'una força de treball compartida és que aquestes persones ja han estat contractades i se les faran proves. Ja estan entrenats per treballar en un magatzem. "

Van aportar reportatges Alexandra Stevenson, Jack Ewing, Jeanna Smialek, Liz Alderman, Michael Corkery, Jack Nicas, Daniel Victor, Kevin Granville i Carlos Tejada.

NY Times

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: