Vox rebutja entrar a la Junta: “No volem càrregues ni càrrecs”

Rate this post

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat que la seva formació no vol “càrregues ni càrrecs” i per tant no vol assumir cap conselleria ni responsabilitat del govern andalús. En tot cas, ha demanat com a primeres mesures per a un pacte el tancament de Canal Sur, la devolució de competències autonòmiques a l’Estat i un canvi estatutari perquè no es defineixi Andalusia com a “realitat nacional”, sinó com a “regió”.

En aquest marc, ha emplaçat Ciutadans a desautoritzar el candidat de la seva plataforma a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, que ha advertit contra l’assumpció d’acords de Ciutadans amb Vox. “Ciutadans sabrà com s’ha de presentar davant els espanyols i els andalusos, i mentre no es clarifiqui no tindrem reunions amb les altres forces polítiques”, ha dit. També ha demanat mesures de “protecció” de la figura institucional del Rei, en contra del criteri de Pedro Sánchez, que aposta per eliminar la inviolabilitat del monarca.

En roda de premsa a Madrid després de l’executiva del partit, també ha reclamat com a mesures per a un acord la derogació de les lleis regionals de memòria històrica i de gènere, que s’obri una auditoria “per controlar el frau en el PER”, “la supressió immediata de l’Impost de Successions”, i “una rebaixa del tram autonòmic de l’IRPF”.

A més, vol “un estudi detallat d’organismes superflus que s’han convertit en una administració paral·lela” i mesures de “protecció” a la caça i la tauromàquia. “Aquestes són les mesures que en cas que ens truquin Cs i el PP posarem sobre la taula, ha dit, tot i que no ha volgut parlar de línies vermelles.

Ha explicat que no ha tingut contactes polítics amb Albert Rivera, tot i que sí “personals”, i ha negat que hagi rebut una trucada de l’expresident del govern espanyol i president de la FAES José María Aznar.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »