VOX demanarà presó per Boya i Gabriel la setmana que ve

Rate this post

VOX, que exerceix d’acusació popular en el cas del Tribunal Suprem contra el Govern pel referèndum demanarà presó per Mireia Boya i Anna Gabriel, després de la declaració d’aquesta darrera, prevista per la setmana que ve.

Avui ha declarat Boya i no hi hagut mesures cautelars. Ningú les ha demanat. Ni la Fiscalia ni VOX. De fet, fonts de l’acusació popular han explicar que no hi havia motius. Però a mitja tarda hi hagut un canvi de critèri i han comunicat que “esperarà a la declaració d’Anna Gabriel de dimecres per implicar la CUP a l’entramat colpista i demanar així la presó per a ambdues”.

L’exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha declarat la clara intencionalitat per tirar endavant la República negant que la declaració d’independènciadel 27 d’octubre tingués res de “cosmètica”, sinó que ella va percebre que buscava “la seva efectivitat real” i per això hi va votar a favor, tot i que admet que no es va poder desplegar a causa de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Nega així la proclamació simbòlica que la resta d’imputats han volgut mostrar davant el Tribunal Suprem en les seves declaracions.

Boya ha declarat, també, que en tot moment es va buscar el diàleg amb l’Estat espanyol i una sortida pactada al conflicte, seguint la mateixa línia que la resta d’investigats, i que desconeixia el document Enfocats: “Mai havia vist el document d’Enfocats fins veure l’atestat de la Guàrdia Civil”.

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »