Volen convertir la Rambla de Figueres en zona de vianants

El projecte de conversió en zona de vianants de la Rambla de la ciutat és “una aposta ferma del govern” que encapçala la republicana Agnès Lladó, segons ella mateixa va admetre a través de la xarxa social Instagram quan un ciutadà li va demanar per aquesta qüestió.

“Nosaltres entenem que convertir la Rambla en zona per a vianants és necessari, però també tenim clar que no es pot fer de qualsevol manera”, va dir Lladó. En aquest sentit, l’alcaldessa considera que la conversió sempre ha de venir acompanyada per una “dinamització de l’espai”. “No descartem anar cedint als vianants la Rambla d’una manera gradual en funció d’aquesta dinamització de la mateixa ciutat i del fet que a la Rambla hi passin coses”, va assegurar.

La Rambla és un eix fonamental en la mobilitat de vehicles de la ciutat actualment. Per això considera que és bàsic per a la ciutat disposar d’un pla de rondes que “permetria travessar Figueres de nord a sud i d’est a oest sense haver de creuar per la Rambla”. A més, qualsevol pas cap a la conversió en zona de vianants ha d’anar acompanyada de la “dinamització de l’espai”. Per això pensa que per assolir la implementació d’aquest projecte, que qualifica “d’ambiciós”, abans s’han de resoldre algunes situacions que ho fan més complicat, com el canvi de lloc de la parada de taxis i també el desviament del transport públic que ara passa i s’atura a la Rambla.

Respecte del pla de rondes, que un cop completat hauria de quadrar la circumval·lació perimetral per evitar el centre, Lladó va revelar que continuen treballant “per obtenir el finançament” per anar-lo desenvolupant.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *