Virgili rep una trucada comercial que l’obliga a parlar castellà i respon així

La llengua catalana viu sota el jou dels qui la voldrien minoritzada i ara s’hi afegeixen els qui la voldrien extingida. Un pas més en la indigència intel·lectual: el cap d’opinió del digital de Pedro J. Ramírez, un tal Cristian Campos, català de naixement, demana que el català desaparegui, que ningú no el parli, que es deixi d’ensenyar a les escoles, que les mares no el parlin als seus nadons.

En aquest context calen més defensors de la llengua com el Catedràtic d’institut de llengua catalana Josep Maria Virgili. Tota una celebritat a twitter amb 60 mil seguidors.

virgili catala TV3

El professor Virgili entrevistat al FAQS. TV3

xerifs de la llengua ustrell virgili TV3

Virgili ridiculitzat al videowall de Planta baixa, TV3

Entrevistat al FAQS, o humiliat al Planta baixa on la colla de Ricard Ustrell el van ridiculitzar com a “xèrif de la llengua” amb un fotomuntage al videowall. En el cas d’Ustrell insisteix en la seva dèria anticatalana. Virgili és un divulgador de la llengua i mereix més que la porqueria de videowall d’Ustrell. El professor Virgili acaba de tenir una conversa tensa amb un comercial telefònic:

Sona el mòbil a les 4 de la tarda. Un comercial truca i “exigeix” el client Virgili que li parli en castellà perquè té DNI espanyol. Un dilluns a l’hora de la migdiada. Virgili evita els renecs i ensenya com cal comportar-se: “La conversa ha durat poc. Si ningú se sotmet a l’espanyol les ofertes les faran en català. És culpa dels catalanoparlants que no ho facin”. Això és divulgació de la llengua. Aplaudiments a twitter:

Ricard Ustrell, TV3

Ustrell, TV3

I sobre el to burleta repugnant d’Ustrell i Xavi Rossinyol, Virgili va fer un fil que val la pena conservar:

Convé saber de quin peu calça cada periodista, cap d’opinió, comercial, tuitaire i presentador de TV3 amb la llengua catalana. A la nova CCMA se li gira feina. Hi ha haters del català. Odiadors, per entendre’ns.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *