VIDEOS | Inundacions a Vilanova i la Geltrú

Les fortes pluges d’aquesta matinada han afectat especialment Vilanova i la Geltrú, on la circulació per la majoria del carrers de la població és molt dificultosa i hi ha hagut problemes d'accés a l'estació de Renfe del municipi, tot i que a hores d'ara ja s'ha restablert la situació.

Diversos veïns de la capital del Garraf han volgut deixar testimoni de les inundacions.

Per la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les pluges intenses que han superat els 40 l/m2 en 30 minuts al Baix Penedès i al Garraf i per les incidències que estan generant.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts a tot el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 255 avisos relacionats amb les pluges, principalment per inundacions. D'aquests avisos, 118 han estat a la comarca del Garraf (88 dels quals a Vilanova i la Geltrú), 60 al Baix Llobregat (45 dels quals a Castelldefels), 35 al Baix Penedès, 21 al Tarragonès, 9 al Barcelonès, 7 al Baix Camp, 3 a Osona i 2 al Bages.

Derivat de les trucades, des de l’inici de l’episodi, els Bombers de la Generalitat han atès ja 103 avisos per pluja, principalment a la comarca del Garraf. En tots els casos es tracta d’inundacions de baixos, aparcaments i acumulació d’aigua en carrers, rotondes i terrats d’edificis. No hi ha cap persona ferida.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: