Vídeo: Totes les intervencions a l’ONU tocant el crostó a Espanya

Més d’un centenar de països han interrogat a Espanya aquest dimecres durant l’examen sobre la situació dels drets i llibertats a què s’ha sotmès davant del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. Prèviament, l’alt comissionat de l’ONU sobre Drets Humans havia elaborat un informe fent repàs de la situació, on es recollia, entre d’altres qüestions, la preocupació provocada per la violència policial registrada durant l’1-O. També entre les qüestions plantejades pels estats ha aparegut la demanda sobre la llibertat d’expressió i reunió a Espanya així com sobre la violència policial.

 

 

Especialment directa ha estat la intervenció de Suïssa que ha advertit que “el passat franquista segueix sent un repte per a Espanya”, mentre que Canadà ha reclamat acabar amb el delicte d’injúries a la Corona.

 

 

La preocupació sobre els excessos policials i l’exigència que siguin investigats ha estat present a més intervencions, com la de Rússia.

 

 

L’únic país que s’ha referit directament a la tensió amb Catalunya ha estat Veneçuela, que ha reclamat al nou govern de Pedro Sánchez que dialogui amb Catalunya i les seves institucions.

 

 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: