VÍDEO | Durs enfrontaments en una comissaria de policia a Hong Kong

Canvi d'escenari dels enfrontaments entre manifestants pro democràcia i la policia a Hong Kong. Després de tres dies de tensió i bloqueig a l'aeroport de la ciutat autònoma, les protestes s'han traslladat aquest dimecres davant una comissaria de policia.

Centenars de persones s'han dirigit a una comissaria a l'àrea residencial de Sham Shui Po per expressar el seu rebuig a la policia i han apuntat, com ja és costum, els agents amb els rajos làser. A més, els manifestants també haurien pres foc a papers d'encens per protestar en el marc d'una festivitat en què es crema aquest tipus de material per allunyar els esperits dels avantpassats. 

És en aquest punt que la policia ha respost amb llançament de gasos lacrimogen, fet que ha obligat als manifestants a desplaçar-se per evitar els seus efectes nocius. Els agents de policia, armats amb escuts i bastons antidisturbis, s'han començat a desplaçar per la zona per tal de desallotjar-la, tot i que els manifestants ja havien marxat.

Tornada a la normalitat de l'aeroport

L'aeroport ha tornat a la normalitat aquest dimecres després que el mig centenar de manifestants que hi quedaven hagin evacuat, ja que les autoritats aeroportuàries han aconseguit un requeriment judicial que prohibeix als manifestants reunir-se fora de zones habilitades per a la protesta.

La imatge curiosa d'aquest fet, però, ha estat que alguns dels manifestants han demanat disculpes amb diferents cartells als passatgers afectats pel bloqueig.

Les autoritats han informat, en un comunicat publicat al seu web, que aquesta ordre judicial temporal servirà per impedir que "la gent obstrueixi o interfereixi de manera voluntària i il·legal en l'ús adequat de l'Aeroport Internacional de Hong Kong". Així mateix, també impedeix que la gent "participi en qualsevol manifestació, protesta o acte d'ordre públic a l'aeroport en altres zones que no siguin les designades per l'autoritat aeroportuària".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: