‘Veure i entendre el món’, World Press Photo torna a Barcelona

Rate this post

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà a partir del 28 d’abril l’exposició de fotoperiodisme World Press Photo 2018. D’aquesta manera, la capital catalana serà una de les primeres ciutats al món en exhibir la mostra, que s’allargarà fins el 27 de maig, amb el lema de l’exposició a Barcelona serà Veure i entendre. Aquest dimecres, s’han presentat en una conferència a Amsterdam els sis nominats a la foto de l’any del World Press Photo i ara s’obrirà un debat fins a l’abril. També s’han anunciat els tres nominats en cada una de les vuit categories del mateix concurs i els tres nominats en cada una de les quatre categories del concurs de narració digital. La identitat de la foto del World Press Photo Of The Year es donarà a conèixer el pròxim 12 d’abril.

La Fundació Photographic Social Vision organitza el World Press Photo des de fa 14 anys a Barcelona, juntament amb un conjunt d’activitats paral·leles per al públic escolar i professional i visites guiades per al públic en general, empreses i col·lectius. Aquest any, també es duran a terme en diferents centres cívics de la ciutat i en la xarxa de biblioteques de diferents districtes. Silvia Omedes, Directora de la Fundacion Photographic Social Vision remarca l’augment de participació per part d’autors nacionals, concretament 229, i destaca “el gran valor d’aquest concurs a difondre treballs majoritàriament no publicats al nostre país. Gràcies a l’exposició i la seva itinerància a més de 100 ciutats del planeta, el públic té la possibilitat d’enriquir els seus punts de vista sobre el context i l’actualitat, i a accedir a històries sense censura ni manipulacions.”

El jurat d’aquest any està format per Magdalena Herrera, directora de fotografia de Geo Francia; Thomas Borberg, editor de fotografia; Marcelo Brodsky, artista visual; Jérôme Huffer, cap de fotografia de Paris Match; Whitney C. Johnson, director adjunt de fotografia de National Geographic; Bulent Kiliç, cap de fotografia de l’Agència France Presse; Eman Mohammed, fotoperiodista; i David Griffin, cap de DGriffin i Sílvia Omees, directora de la Fundació Photographic Social Vision, com a secretaris del jurat.

Aquestes son les 6 imatges nominades per World Press Photo Of The Year :
003 World Press Photo of the Year Nominee Toby Melville Reuters Online

Fotografia del londinec Toby Melville per l’agència Reuters durant l’atemptat de Westminster que va sacsejar Londres al marça del 2017.

002 World Press Photo of the Year Nominee Adam Ferguson for The New York Times Online

Adam Ferguson va realitzar aquesta fotografia el 21 de stembre de 2017 en Maiduguiri (Nigèria).

001 World Press Photo of the Year Nominee Patrick Brown Panos Pictures for Unicef Online

Els cossos dels refugiats de Rohingya. Patrick Brown és el fotograf.

004 World Press Photo of the Year Nominee Ivor Prickett for The New York Times Online

Liberació de Mosul, fotograf: Ivor Prickett

006 World Press Photo of the Year Nominee Ronaldo Schemidt Agence France Presse Online

Una imatge del fotògraf veneçolà Ronaldo Schemidt. Retrata la crema accidental d’un manifestant de l’oposició durant uns disturbis a Caracas.

005 World Press Photo of the Year Nominee Ivor Prickett for The New York Times Online

La segona foto de Ivor Prickett nominada mostra a un nen en braços d’un home que intenra sortir de l’ultima zona controlada pel Daesh a Mossul (Iraq), el 12 de juliol de 2012.

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »