Vergés defensa el dret a ser atès en català però censura els “insults i amenaces” als professionals sanitaris

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat que els pacients siguin atesos en català i que la llengua catalana sigui "vehicular al sistema sanitari" públic de Catalunya. Ho ha dit durant el ple del Parlament d'aquest dijous després que s'hagués acusat una metgessa del CAP Les Corts de Barcelona de no voler atendre en català una pacient amb discapacitat psíquica i que, segons Plataforma per la Llengua, un pacient de l'Hospital de Figueres fos acusat de racista per un professional perquè li responia en català.

Vergés ha aprofitat una interpel·lació del PSC-Units sobre la salut en l'àmbit rural per condemnar els "insults i amenaces" que hagi pogut rebre la facultativa i el centre: "Això és absolutament incompatible amb veure vídeos amb amenaces i insults als nostres professionals".

La Plataforma per la Llengua va denunciar aquest dilluns una "crisi lingüística a la sanitat pública" i a través de cinc casos concrets, va posar de manifest "un increment de casos de discriminació lingüística a pacients en centres de salut catalans, que són sistemàtiques i no s'investiguen". Entre altres mesures, l'ONG del català demana al Departament de Salut que posi en marxa un protocol contra les discriminacions lingüístiques que prevegi la provisió de cursos de català obligatoris per a tots els facultatius.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: