Vara (PSOE) posa de relleu la independència judicial davant els empresonaments

Rate this post

El president d’Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara, creu que la decisió de la jutgessa d’enviar a presó incondicional per un possible delicte de rebel·lió el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i uns altres set consellers no és bona per als polítics, però ha posat de relleu la independència amb què actuen els jutges.

“El millor per a tots nosaltres els polítics hauria estat una altra decisió dels jutges i la llibertat. Però els jutges són independents”, ha reflexionat Vara en el seu perfil oficial a Twitter.

Vara, que presideix el Consell de Política Federal del PSOE, un òrgan de caràcter consultiu que agrupa els presidents autonòmics socialistes i els secretaris de les diferents federacions, ha recordat que la independència dels jutges és “una de les essències de la democràcia” i ha demanat “prudència i serenitat en les opinions”. “Però de veritat algú va pensar que el que s’estava fent era un joc?”, es pregunta.

En una al·lusió directa a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha denunciat la tramesa a presó d’un “govern elegit democràticament a les urnes” i ha demanat de crear “un front comú per aconseguir la llibertat dels presos polítics”, Vara li recorda que avui és un “altre dia negre” per a Catalunya “perquè alguns van decidir situar-se fora de la llei”.

Des de l’Executiva Federal del PSOE han decidit no valorar la decisió judicial. Fonts de Ferraz han assenyalat que la direcció del partit no comenta les decisions judicials.

Powered by WPeMatico

Translate »