Valverde: “No m’agradaria que destituïssin Lopetegui”

Rate this post

Exhibició, maneta i contundent victòria del Barça en el Clàssic (5-1). Ernesto Valverde, fred en la seva expressió, s’ha mostrat content i satisfet amb el joc del seu equip. El tècnic, fins i tot un dia festiu per al barcelonisme, ha estat molt previngut en les seves declaracions: “És una victòria de les que marquen, però no podem marxar de vacances”.

Paraula de Valverde

La segona meitat del Madrid: “En el primer temps teníem el domini absolut del joc. Trèiem la pilota des de darrere i arribàvem bé. En el segon temps ells han fet un canvi. Els dos laterals eren pràcticament extrems i han tingut atacs d’equip gran, que és el que són. Ens han sorprès fins que ens hem situat. Després del seu gol hem tingut algun moment d’inestabilitat, però segons avançava el partit hem explotat el tres contra tres i d’aquí el resultat”.

Les decisions tàctiques: “Tinc experiència en el futbol. Hi ha dies que prens una decisió i no dona resultat i tothom la critica. I n’hi ha d’altres que tot quadra i sembla que et dona la raó tothom. Avui ens toca gaudir, lògicament, perquè hem guanyat el Madrid, però no podem marxar de vacances. Demà cal entrenar, que dimecres hi ha partit”.

Els aficionats: “Molt contents per la nostra gent, per la nostra afició. Sabem què significa un Clàssic i aquest component emocional que té per als seus seguidors. Nosaltres en gaudim quan acaba el partit perquè durant el joc estem concentrats. M’agradaria que aquesta victòria servís per guanyar la Lliga, però ja sabem com va això”.

Lopetegui: “No m’agrada que destitueixin cap entrenador. Ni a Lopetegui, ni al de l’Osca, ni al del Granada. Tampoc al del Barça, per descomptat”.

El Madrid: “No el considero liquidat. Mira l’any passat a la Supercopa com van canviar les coses en uns mesos. Els grans equips es refan”.

Guanyar sense Messi: “És un treball de tot l’equip. Inclòs Messi, inclosos els que no juguen i els que estan lesionats. Aquí estem tots i estem per a tot. Era una setmana important i l’hem tirat endavant”.

Arturo Vidal: “Esperem molt d’ell i ens pot donar molt. Ha caigut molt bé aquí, el seu entusiasme transmet molt i el gol és un premi per a ell. Contra l’Inter va entrar molt bé i avui també. Esperem que ens continuï ajudant en els partits perquè jugarà”.

Luis Suárez: “L’any passat va ser igual. Tothom criticava la seva falta d’encert, però quan es treballa com ell al final la pilota acaba entrant”.

Semedo avançant Dembélé en els canvis: “Al principi volíem aprofitar la situació d’un contra un i espais que ens deixava el Madrid. Per això he enviat a escalfar Ousmane. Després, per necessitat directa, Semedo s’ha avançat un parell de minuts, però eren canvis seguits”.

Gestió de l’eufòria: “Cada setmana hi ha tres partits i hi ha setmanes en què et va tot molt bé i n’hi ha d’altres que no guanyes res. Aquelles setmanes són un desastre i no hi ha per on agafar-les. Has de moure’t entre aquestes dues sensacions. Mantenir la calma en les setmanes bones, com aquesta, i mantenir la calma en les dolentes”.

Els canvis de registre del Barça: “Tenim una gran plantilla i els entrenadors busquem recursos amb el què es té. Quan els resultats acompanyen és més fàcil fer els canvis perquè tot va bé. Busquem mantenir una idea de joc i una idea de bloc”.

El Dream Team de Cruyff i el Barça de Pep també van golejar el Madrid: “Sé que és un resultat dels que marquen. Aquests partits al final es recorden i estan molt en la ment de l’aficionat. M’alegro que això es doni sent jo a la banqueta, però si et poses en la pell dels rivals una derrota així fa mal. Cal ser previngut en la celebració”.

Evolució del joc: “Jo no tenia dubtes quant al joc. Veníem de jugar molt bé contra el Tottenham i contra el València. Encara que dominis i plasmis el teu estil has d’encertar a la porteria, però pel tema del joc estava tranquil”.

Lenglet: “Grandíssim professional i enorme jugador. Des del primer dia ha provat sempre d’aprendre i ficar-se en l’estil de joc de l’equip. Pensàvem que ens podia anar bé quan el vam portar i ho està demostrant”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »