Valverde i les dues cares del Barça: “El futbol no és matemàtic”

Rate this post

Ernesto Valverde no ha aprofitat la victòria convincent del Barça a Wembley per treure pit després d’una setmana de dubtes i crítiques. El tècnic, sense deixar de banda la naturalitat que guia totes les seves compareixences, ha assegurat que “el plantejament sempre és semblant” i ha intentat explicar el perquè de les dues cares de l’equip: “El futbol no és matemàtic”.

El 2-4 contra el Tottenham a la Champions no ha distret a un Valverde que ha utilitzat la sala de premsa per advertir els seus futbolistes sobre els perills de la visita a Mestalla: “Serà un partit difícil, com tots contra el València. Juguen amb un 4-4-2 molt marcat i tenen un contracop espectacular”. L’entrenador sap que arrossega una ratxa de tres partits sense guanyar a la Lliga, però no compra la teoria d’aquells que defensen centrar-se únicament en Europa: “Som un equip que històricament ha de guanyar la Lliga per guanyar la Champions”.

Valverde també ha aprofitat la roda de premsa per enviar un toc d’atenció a Arturo Vidal, que va fer públic el seu cabreig per la falta de minuts a Londres: “No m’ha dit res i no sé si està enfadat pel partit o per un accident domèstic”. En l’extrem oposat a Vidal se situa Ousmane Dembélé, que ha vist com el seu entrenador l’ha defensat dels comentaris del seleccionador francès Didier Deschamps: “Jugar de titular en aquest equip no és fàcil i ell ho ha estat unes quantes vegades fins ara”.

Paraula de Valverde

València: “No ha començat amb els mateixos resultats que la temporada anterior, però manté molt clara la seva identitat. És un equip que juga Champions per alguna cosa. Demà serà un partit d’aquest nivell, un partit de Champions. Juguen amb un 4-4-2 molt marcat i tenen un contracop espectacular. Serà un partit difícil, com tots contra el València. L’any passat ja ens van costar i vam patir fins al final”.

Wembley canvi: “No ha canviat res. Teníem dos partits molt importants i sabem a quin tipus de rival ens enfrontarem. No canvia res el que va passar l’altre dia”.

L’equilibri d’Arthur: “És un jugador amb unes característiques diferents als altres. És molt específic. Ens dona possessió i control del joc. El tenim en compte i els rivals, també. Demà ja veurem qui juga. No anticiparem res. Els partits i les situacions són diferents”.

4-4-2 o 4-3-3: “El sistema que més m’agrada és amb el que guanyem. La gent dona molta importància a tot això, però en el futbol sempre juguem igual. Hem de posar gent al mig per dominar el partit. Som un equip que té un bon joc interior i l’hem de conservar. Amb un sistema o un altre intentarem tenir gent per dominar per dins i per fora”.

Els quilòmetres de Messi: “Crec que les dades són semblants. En partits de Champions el ritme és trepidant i després es nota. No només en ell, sinó en tots els jugadors. Veig Messi mentalitzat per a qualsevol partit i ho està demostrant”.

El perquè del canvi: “El futbol no és matemàtic. Som el mateix equip. No hi ha tants canvis. A vegades tens una errada puntual, després has de remuntar i no pots… Però la nostra resposta sempre és la mateixa. Volem sortir a guanyar tots els partits i imposar el nostre joc. El plantejament sempre és semblant i no canvies d’un dia per un altre. El que surt és conseqüència del que fas”.

Arturo Vidal: “Som un equip i això és una evidència. En qualsevol cas no sé què poden penjar els futbolistes a les seves xarxes socials. Arturo Vidal no m’ha dit res. No sé si està enfadat pel partit o per un accident domèstic”.

Perdre la Lliga i apostar per Champions: “Sabem el que ens juguem. Som un equip que històricament ha de guanyar la Lliga per guanyar la Champions. I això és difícil”.

Aturada internacional: “És quelcom habitual i veiem la Lliga per trams. Així és el calendari i l’acceptem. No ens aturem a pensar si és millor o pitjor. Aprofitarem aquestes setmanes per entrenar amb tots els que es quedin aquí”.

El descans de Gerard Piqué: “Fins ara no ha parat. És veritat. Tenim la possibilitat de fer jugar algú altre. No et diré si demà descansarà. És l’únic central dretà que tenim a l’equip i segur que haurà de descansar”.

Deschamsp i Dembélé: “Sempre hem parlat de Dembélé i hem reconegut que té un enorme talent amb la pilota. És jove i en un equip d’aquest nivell hi ha moltes coses per aprendre. Com els veterans. Jugar de titular en aquest equip no és fàcil i ell ho ha estat unes quantes vegades fins ara”.

El perill de València: “El partit és perillós pel rival i la història que hi ha darrere. És un partit amb una gran càrrega emocional i que marques al calendari perquè saps que te la jugues”.

Crítiques, tot i ser líders: “Tampoc miro molt la classificació perquè ja sé on som”.

Anar a la font
Aleix Torres

Powered by WPeMatico

Translate »