Valls: “Ser republicà avui no és oposar-se a la monarquia”

Rate this post

Es pot ser republicà a França i monàrquic a Espanya. Així ho ha defensat l’exprimer ministre francès i alcaldable a Barcelona, Manuel Valls, que aquest dilluns ha presentat el seu llibre Barcelona, vuelvo a casa (Espasa). “Avui ser republicà al món, a Europa, a Espanya, no és oposar-se a la monarquia, sinó a la tirania”, ha sostingut.

Una setmana després que l’Ajuntament de Barcelona reprovés el rei Felip VI, Manuel Valls ha defensat que “el republicanisme exigeix a França i Espanya la defensa de la Constitució democràtica”. Ha recordat, com a contra argument, que “Veneçuela és una República”. Ha lamentat que l’alcaldessa Ada Colau “no ha de defensar la seva ideologia”, sinó representar tots els ciutadans.

Durant la roda de premsa de presentació del seu llibre, l’alcaldable ha fet un diagnòstic molt negatiu de la gestió de la ciutat: “Cortines de fum, gesticulacions i una rendició de la ciutat a les exigències del procés”, ha resumit. Ha fet una barreja entre el procés d’independència i la inseguretat a la ciutat per reclamar un “canvi de rumb de 180 graus”.

Manuel Valls ha aprofitat la macrooperació contra els narcopisos al Raval per a responsabilitzar l’alcaldessa Ada Colau. “L’operació demostra el nivell de deteriorament que pateix la ciutat”, ha alertat. En aquest sentit, ha assenyalat el govern municipal: “L’existència d’aquests narcopisos era coneguda per la màxima autoritat municipal. Barcelona ha deixat de ser una ciutat segura”.

En la mateixa línia, també ha avisat sobre l’”aventura secessionista i excloent” que, si continua, pot portar la ciutat a un “pou del qual no sortiria en generacions”. Segons l’alcaldable, el debat està entre “Europa i els populismes”. 

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »