Valls respon a les crítiques: “Sí, soc el candidat de les elits”

Rate this post

Davant dels atacs que considera que ha rebut, Manuel Valls ha replicat donant la raó als seus adversaris. “Doncs sí, soc el candidat de les elits”, ha assegurat l’exprimer ministre francès aquest dilluns durant la presentació del seu nou llibre Barcelona, vuelvo a casa. “El candidat de totes les elits: les econòmiques, les polítiques, les culturals, les socials. Les elits d’avui i les de demà”, ha insistit l’alcaldable per Barcelona.

El polític francocatalà ha presentat aquest dilluns el seu llibre a l’Auditori de Barcelona, en un debat amb l’escriptor peruà Mario Vargas Llosa, i amb alguns dels principals dirigents de Ciutadans a les butaques. Des d’allà ha defensat que “una ciutat com Barcelona necessita elits”, i per això ha carregat contra el “discurs populista” que l’acusa de ser el “candidat de les elits”.

L’exprimer ministre francès ha parlat de la seva infantesa a Barcelona, però també del seu projecte per a la ciutat, i ho ha fet apel·lant al catalanisme i també al maragallisme “sense nostàlgies”. En aquest sentit, ha recordat que el catalanisme, durant el segle XIX, va ser un “moviment polític i intel·lectual per a modernitzar Catalunya i Espanya”. El problema, ha sentenciat, és quan el “patriotisme” s’ha convertit en “nacionalisme”.

“Barcelona mereix tant, que no la podem deixar ni en mans del populisme ni en mans del separatisme”, ha alertat Manuel Valls, que ha afegit: “No només seria un desastre econòmic, sinó que suposaria tornar a una història que no ha conegut mai Barcelona”. Segons ell, és “una forma de radicalisme, de mirada estreta i també populista, que no té res a veure amb la Barcelona del 92, ni amb Maragall i el maragallisme”.

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »