Valls: “És una provocació que Forn es presenti a Barcelona des de la presó”

Rate this post

El candidat a l’alcaldia de Barcelona apadrinat per Cs, Manuel Valls, ha manifestat en una entrevista a la ràdio francesa de Barcelona Equinox que li “preocupa que Joaquim Forn, es presenti a l’alcaldia de Barcelona, des de la presó”. 

Valls ha carregat, d’aquesta manera, contra la possibilitat que Forn fos el cap de llista de la Crida a l’ajuntament de Barcelona. “Trobo que és una provocació pels barcelonins, per la justícia, el dret i la Constitució”, ha argumentat l’exprimer ministre francès. 

També s’ha referit a la portaveu i consellera de Presidència, Elsa Artadi, criticant-la per ser capdavantera d’un “Govern que ha fet marxar a milers d’empreses”. En conjunt, Valls ha considerat que “Forn i Artadi portarien Barcelona al desastre econòmic, polític i cultural”. 

En aquest sentit, l’exprimer ministre francès, en l’entrevista, ha volgut deixar clar el seu planejament cultural per Barcelona. “La vocació de la ciutat és la barreja entre el català i l’espanyol”. Valls veu la Barcelona del futur com “una capital europea i llatinoamericana” i considera que la llengua s’està “utilitzant com una frontera”. Per implantar el seu projecte lingüístic, Valls ja ha augurat un “debat violent”, puntualitzant que “espera que no ho sigui en el sentit físic”. 

Vox

Durant l’entrevista radiofònica, Valls assegura obertament que Vox representa “l’extrema dreta a Espanya”. “Jo, amb la meva experiència de francès i europeu, he volgut advertir del perill”, ha recordat, tot i el pacte que PP i Cs han fet amb el partit ultra a Andalusia. I ha recorregut a Europa per argumentar-ho: “Totes les aliances amb Vox, així com les aliances amb els partits separatistes catalans, van contra els valors europeus.”

Ada Colau

Valls, ha tornat a qualificar la política municipal d’Ada Colau de “populisme”. I ha anat més enllà considerant un possible pacte: “Si l’independentisme i el populisme prenen el control de la ciutat, amb els independentistes al capdavant, el procés separatista es reprendrà”, ha avisat. 

Aquest “populisme d’esquerres”, assegura Valls, “serà un gran problema per Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa” perquè “és debat històric inclòs dins dels combats als quals m’he implicat durant anys.” 

Presos Polítics

L’exprimer ministre francès ha volgut evitar aprofundir en valoracions sobre el judici als presos polítics per l’1-O. “Els polítics no han de comentar les decisions de la justícia”, s’ha excusat. Però sí que s’ha mullat en la decisió que van prendre els polítics independentistes després del referèndum, atribuint que la presa de decisions forma part de la “noblesa de la missió política”.

Segons Valls, quan va fer la DUI, ells sabien que violaven la constitució, l’estatut i el reglament del Parlament”, així com que “s’arriscaven a anar a la presó”. És per això, diu Valls, que “alguns d’ells van marxar a l’estranger”.

Anar a la font
Cèlia Forment

Powered by WPeMatico

Translate »