València tindrà alcalde nocturn per conciliar oci i descans

Rate this post

L’Ajuntament de València implantarà la figura de l’alcalde de nit, un càrrec com el que ja existeix en altres ciutats europees com Berlín, Amsterdam, Zuric i Londres, i que hi haurà d’intervenir entre l’administració i l’hostaleria per reduir les molèsties que ocasiona l’oci nocturn.

L’alcalde, Joan Ribó, ha donat l’ordre perquè es materialitze una iniciativa que compta amb el suport de la Federació Empresarial d’Hostaleria. La idea és que la denominació siga alcalde de nit i no síndic de l’oci com proposen els empresaris. Amb això, es pretén revestir el càrrec d’autoritat. De fet, la intenció és que el nou càrrec depenga directament d’Alcaldia i que dispose de capacitat executiva, és a dir, que pugui prendre decisions, cosa que reclamaven els veïns quan el consistori va indicar que estudiaria la proposta.

El futur alcalde de nit de València disposaria d’un càrrec remunerat a l’Ajuntament i podria interactuar directament amb els actors de l’oci nocturn. La persona designada per al càrrec, a més, tindrà potestat per assumir certes decisions contra els establiments infractors com proposar inspeccions, el que farà més àgil la resposta de l’ajuntament en casos que generen conflicte amb els veïns que actualment no estan rebent una resposta contundent a causa a les complicacions burocràtiques, ja que les competències de les sancions molt greus depenen de la Generalitat Valenciana.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »