València es prepara davant la possible arribada de l’Aquarius

Rate this post

València espera l’arribada del vaixell Aquarius en el qual viatgen 629 refugiats libis. L’embarcació pertany a l’ONG francesa SOS Méditerranée. El vaixell està a 700 milles nàutiques del port de València, uns tres dies de navegació, i sense subministraments per alimentar totes les persones que hi són abordo. Fins al moment, tant Itàlia com Malta li havien negat un port malgrat que l’ONU així s’ho havia demanat, per desembarcar malgrat que transporta 629 immigrants, entre ells 123 menors i set d’embarassades.

AQUARIUS 05 09 16 09

El govern espanyol ha autoritzat que el vaixell venja València atenent l’oferiment fet per l’alcalde Joan Ribó. “És la nostra obligació ajudar a evitar una catàstrofe humanitària i oferir un port segur a aquestes persones, complint d’aquesta manera amb les obligacions del Dret Internacional” diu una nota difosa per la presidència del govern espanyol. “L’acollida de l’Aquarius no va a a suposar un ‘efecte |crida’

Ribó, havia ofert el port de València per acollir els 629 immigrants i refugiats a bord de l”Aquarius’, l’entrada dels quals a Itàlia ha estat impedida pel ministre de l’Interior, Matteo Salvini. “Volem evitar més morts a la Mediterrània. El primer edil ha recordat la condició de València com a “ciutat refugi” i ha considerat “absolutament inhumà que es deixi un vaixell a la deriva en aquesta situació”.

Algunes fonts assenyalen que el capità i els responsables de les ONG que operen el vaixell esperen les instruccions i recalquen que alguns dels rescatats necessiten atenció mèdica. El Centre de Coordinació Marítima de Roma dirigeix els rescats en aquesta zona de la Mediterrània i és ell que, segons les normes de la mar, ha de comunicar al capità a quin port pot desembarcar els migrants

Altres fonts apunta la possibilitat que aquest dimarts es celebre una reunió a València a la qual assistiran les organitzacions implicades, el Govern espanyol (Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social) i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, per coordinar l’assistència. Euskadi, on governen el PNB i PSOE, i Navarra, governada per Geroa Bai, s’han ofert a acollir. També Barcelona s’havia ofert a l’acollida davant del que Ada Colau ha qualificat de “barbarie”.”Pido organització a la Unió Europea quant al fenomen de la immigració perquè, la gent igualment ve, fuig de la desesperació i de l’horror”. “En lloc d’atendre’ls bé es perden un munt de diners en polítiques de frontera que fracassen”, ha lamentat Colau.

Segons les dades de la consellería de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, es disposa de 96 pisos, 192 habitacions en domicilis particulars i més de 600 places en albergs, entre altres recursos. En global, al voltant de 1.400 places per a persones refugiades.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »