Urkullu i la resta de partits acorden ajornar les eleccions al País Basc pel coronavirus

Notícies relacionades

El lehendakari, Iñigo Urkullu, i els líders dels partits bascos han decidit la suspensió de les eleccions basques de el 5 d'abril davant la situació de la pandèmia de l'coronavirus i l'estat d'alerta, que impedeixen la celebració dels comicis amb les degudes garanties per a la salut i l'exercici de el dret a sufragi, segons l'acord que han assolit.

Urkullu s'ha reunit aquest dilluns al matí amb els màxims representants de les formacions amb representació parlamentària, el PNB, PSE-EE, EH Bildu, Elkarrekin Podem-IU, PP i Equo, per analitzar el futur de les eleccions autonòmiques, anunciades per el president de Govern Basc el 10 de febrer en una compareixença pública, donada l'evolució de l'coronavirus.

En un escrit, les formacions polítiques han assenyalat que, en l'actual context d'estat d'alerta i emergència sanitària provocat per la pandèmia de l'Covid-19, no poden celebrar-se els comicis "amb les degudes garanties, tant per a la salut pública com per al exercici de el dret de sufragi ".

La trobada ha començat a les 10:00 hores a la seu de Lehendakaritza i, en representació de PNB, han estat presents el president de l'EBB de el PNB, Andoni Ortuzar, acompanyat de l'burukide Joseba Urrutikoetxea, mentre que, per part de l'PSE-EE , ha acudit la secretària general i candidata a lehendakari, Idoia Mendia.

En nom d'EH Bildu han estat presents el seu coordinador general, Arnaldo Otegi, i la seva candidata a lehendakari, Maddalen Iriarte; per Elkarrekin Podem seu aspirant a Lehendakaritza, Miren Gorrotxategi; pel PP basc, la seva presidenta interina, Amaya Fernández, i per Equo, el seu candidat a lehendakari José Ramón Becerra i Edurne Baranda.

Es tracta d'una situació sense precedents a l'Estat espanyo l, ja que mai s'ha enfrontat a la suspensió d'unes eleccions ja convocades, cosa que tampoc preveu la legislació.

Feijóo es reuneix amb la resta de partits

La videoconferència en què el president de la Xunta i líder de l'PPdeG, Alberto Núñez Feijóo, i els principals partits de Galícia abordaran l'escenari a què ha donat lloc la crisi sanitària de l'coronavirus i en la que està sobre la taula l'ajornament de les eleccions autonòmiques convocades pel 5 d'abril està en marxa.

Encara que inicialment la trobada estava previst per a les 11:00 hores, ha començat amb un retard de gairebé una hora. A més de Feijóo, participen els líders i candidats a la Xunta de PSdeG, Gonzalo Caballero; i BNG, Ana Pontón; així com l'aspirant de Galícia en comú-Anova Marees, Antón Gómez-Regne; i la candidata de Ciutadans Galícia, Beatriz Pino; així com el portaveu de l'PPdeG, grup majoritari a la Cambra, Pere Puy.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: