Universitaris dormen a la UPF i la UB per exigir una reducció de les taxes

Rate this post

Grups d’estudiants universitaris s’han tancat aquesta nit en algunes facultats de les universitats Pompeu Fabra (UPF) i de Barcelona (UB) per donar inici a les dues jornades de protestes que han convocat per a aquest dimecres i dijous per exigir una reducció del 30% de les taxes universitàries.

Segons ha informat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), els Mossos d’Esquadra han anat aquesta nit al campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra per desallotjar els estudiants que havien accedit al seu interior malgrat estar tancats per ordre del rectorat.

L’actuació dels Mossos d’Esquadra ha estat criticada a les xarxes per la CUP, que ha acusat el conseller d’Interior, Miquel Buch: “Un dia més, la vostra resposta davant de la protesta en defensa de l’educació és enviar als mossos”, ha escrit la CUP, que ha insistit a demanar la dimissió d’aquest conseller.

Segons el sindicat estudiantil, també s’han tancat estudiants al campus de Poblenou de la UPF i a les facultats de Geografia i Història i de Filosofia de la UB, sense que intervingués la policia.

A més de la vaga d’estudiants, que també demanen l’equiparació dels preus entre màsters i graus, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i el sindicat CGT han convocat per avui vaga del Personal Docent i Investigador (PDI) de totes les universitats públiques catalanes.

El membre del comitè d’empresa de la Universitat de Barcelona Gerard Horta ha explicat a Efe que avui dimecres estan cridats a la vaga el PDI de la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdGi), Universitat de Lleida (ULl) i Universitat Rovira i Virgili (URV).

Gerard Horta ha denunciat que des dels rectorats d’algunes d’aquestes universitats “s’hagi intentat dissuadir” al personal convocat a la vaga de participar-hi argumentant que “no era legal” o que “la comunicació oficial no havia arribat”, quan la petició de vaga “està tramitada, aprovada i comunicada”.

El membre del comitè d’empresa de la UB ha explicat que entre les reivindicacions hi ha l’obertura d’una taula negociadora a Catalunya “per regularitzar el professorat associat estructural” de totes les universitats catalanes que “està sostenint, juntament amb un altre personal temporal, el funcionament de les universitats.”

Una altra de les reivindicacions és la millora de les condicions laborals del professorat associat, l’aplicació immediata de l’escala salarial màxima i l’eliminació dels greuges comparatius en relació amb la resta de figures del personal docent i investigador, així com el no-reconeixement de la investigació i gestió, ha afegit Horta.

Aquesta vaga, a més de coincidir amb la dels estudiants, també s’encavalcarà amb el tercer dia consecutiu de vaga dels metges de primària i de la sanitat concertada de Catalunya.

Per a dijous, professors, estudiants, metges i funcionaris de la Generalitat preparen una gran manifestació a Barcelona per exigir que es reverteixin les retallades fetes durant la crisi econòmica, i que serà el colofó d’una setmana de protestes d’aquests col·lectius.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »