Unió per bloquejar el govern de Calonge

L’equip de govern de Calonge i Sant Antoni, d’ERC i Avancem, afronta un bloqueig institucional a càrrec de l’oposició –JxCalone, el PSC, Republicans, la CUP i el PP– després que, per segona vegada, el pla de xoc contra la Covid no va prosperar en el plenari de dijous, com tampoc altres propostes. A més, una moció, en aquest cas de la CUP, en què es proposava rebaixar les assignacions dels regidors del govern del 25%, va tirar endavant.

L’escenari és tan complicat pel govern municipal que, amb l’ombra d’una moció de censura, l’alcalde, Miquel Bell-lloc, admet aquest bloqueig: “No entenem per què es fa aquest bloqueig, que inclou no aprovar convenis com el de serveis socials o el pla de xoc, que inclou ajuts per a empreses i treballadors”, es lamenta.

Una posició que no comparteix Arturo Padres, portaveu del PSC, que qualifica el govern d’“irresponsables” perquè refusen reiteradament de rebre l’ajut de l’oposició i de consensuar les propostes. “Aquest pla que proposen no té dotació econòmica, per la qual cosa no es pot aplicar”, destaca Prades, que hi afegeix: “No es poden posar només 60.000 euros per ocupació quan a la població, ara mateix, hi ha 1.200 desocupats; d’aquests, 700 són estructurals, més 400 que haurien d’haver començat la temporada, però que no ho han pogut fer pels efectes de la Covid.”

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: