Unides Podem trenca el silenci per urgir Sánchez a reprendre la negociació

Unides Podem ha trencat aquest dilluns el silenci mediàtic que mantenia en les últimes setmanes després de la investidura fallida de Pedro Sánchez. Mentre el president del govern espanyol multiplicava les trobades amb agents socials per desenvolupar un programa electoral amb què convèncer els liles de que li donin suport sense entrar a l’executiu, els de Pablo Iglesias s’han limitat a fer algun comentari via Twitter. Fins avui, quan el secretari d’Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, ha pres la paraula en una entrevista a la SER per urgir Sánchez a no deixar la negociació amb Podem per a l’últim minut: “No ens sembla sensat”.

Echenique, que ha opinat que el líder del PSOE prefereix un acord amb Ciutadans que amb Podem, ha exposat que creu que els socialistes barregen tres opcions: una entesa amb Ciutadans, “possiblement l’opció preferida”; un govern en solitari, o una repetició electoral. Només així, ha denunciat Echenique, s’entén que s’hagin posposat les reunions per treballar un acord amb Unides Podem, que encara veu possible. “Mitjançant la pressió i la dilatació del temps, estan buscant que passi alguna d’aquestes tres opcions”, ha opinat el diputat, que creu que les tres “són males opcions per al país”.

Després que el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, no descartés una coalició o un acord “a l’últim minut” amb Podem, Echenique ha criticat que és “poc responsable” portar una negociació “al xiulet final”. “No ens sembla sensat i portar-ho a l’últim minut no és la millor de les idees”, ha carregat, per assenyalat tot seguit que deu respondre “a algun tipus de tàctica”.

Echenique també ha rebutjat “convertir la política en una telenovel·la” i creu que no canviaria res que els de la formació morada prenguessin la iniciativa per posar-se en contacte amb els socialistes i reprendre les negociacions. D’altra banda, després de les crítiques per part del PSOE pels tuits d’Echenique –que ell ha assegurat que molesten perquè diu la veritat-, ha explicat que no té “cap problema” en què sigui “una altra persona” qui estigui al capdavant de les negociacions.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: