Una vintena d’associacions veïnals s’adhereixen a la manifestació anti-Colau

Rate this post

Un “tsunami veïnal“, això és el que pretenen aconseguir els organitzadors de la manifestació contra la gestió de d’Ada Colau que tindrà lloc dissabte a la tarda. 

Una vintena d’entitats i associacions veïnals s’han adherit a una protesta que pretén denunciar la inseguretat, delinqüència i incivisme que pateix el districte de Ciutat Vella. 

En un comunicat, els convocants adverteixen que la ciutat “es troba descontrolada i la convivència de tots en perill“, la situació, diuen “empitjora dia rere dia”. 

Els veïns alerten que els ciutadans “estan emprenyats pel poc cas” que se’ls fa i “les llargues que se’ls dona”.

La manifestació porta per lema ‘Barcelona no funciona’ i és previst que quatre columnes de veïns surtin des de diversos punts de la ciutat: els del Gòtic, Raval i Poble Sec es trobaran a dos quarts de 6 al carrer Nou de la Rambla, els de la Barceloneta, a tres quarts de 6, a la parada de metro que du el mateix nom, els de la Vila Olímpica, a dos quarts de 6, a la plaça Voluntaris Olímpics, i els del Fòrum i el Poble Nou, a les cinc des de la Rambla del Poblenou, a l’altura del carrer Taulat. Els quatre grups de veïns es trobaran a la plaça Sant Jaume a dos quarts de 7 de la tarda. 

El PDeCAT hi anirà, el PSC li dona suport

La candidata a l’alcaldia de Barcelona pel PDeCAT, Neus Munté ha donat ple suport a la convocatòria i ha assegurat que el grup Demòcrata “hi serà present”.

Jaume Collboni, Assumpta Escarp / G.R

Jaume Collboni flanquejat pels diputats Assumpta Escarp i Carlos Castillo / Foto: G.R

Per la seva banda, el president del grup municipal, Jaume Collboni ha dit que la manifestació compta amb la seva “complicitat i simpatia” però que no hi assistirà: “Vinc d’aquest tipus de moviments i no m’agradava veure polítics a les manifestacions. L’atenció l’han de tenir els veïns”. Malgrat no anar-hi, ha alertat que la protesta és un “crit d’angoixa per un sentiment d’abandó” perquè hi ha molts barris que “esta patint una situació extrema”. 

Collboni ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa en la què ha demanat més Mossos d’Esquadra per acabar amb la situació d’inseguretat que pateix la ciutat. De fet, demà hi ha prevista una reunió de treball entre l’alcaldessa de Barcelona i els consellers d’Interior i de Justícia per abordar la qüestió dels narcopisos. En aquest sentit, ha reclamat concrecions: “No volem tornar a assistir a una escenificació estèril”. Estem cansats de veure fotos que després no es tradueixen en més presència policial”. Collboni ha comparegut al costat dels diputats Assumpta Escarp i Carlos Castillo.

Anar a la font
Gisela Rodríguez

Powered by WPeMatico

Translate »