Una sequera a l’Afganistan obliga les famílies a pagar els deutes amb els fills

Rate this post

La pitjor sequera en dècades a Afganistan ha portat a moltes famílies de les zones rurals a entregar els seus fills com a pagament dels deutes. La pèrdua massiva de bestiar i altres actius ha forçat moltes famílies a contraure deutes per sobreviure i que ara es troben amb el dilema de “sotmetre tota la família a la fam o entregar un o més nens per un matrimoni o pel servei del creditor”, explica la portaveu d’Unicef a Afganistan, Alison Parker.

afganistan efe

EFE

Aquest és el tema que centra una conferència de dos dies convocada per l’ONU a Ginebra (Suïssa), la qual té per objectiu avaluar l’avanç de les reformes a les quals es va comprometre el Govern afganès.

“Estimem que 3,6 milions de persones estan al nivell 4 d’inseguretat alimentària, que representa el pas previ a la fam. Això revela com de fort ha colpejat la sequera el 2018”, ha declarat aquest dimarts el coordinador de l’ONU per l’assistència humanitària a Afganistan, Toby Lanzer. De forma més general, s’estima que 10,6 milions de persones, la meitat de la població rural afganesa, tenen dificultats per alimentar-se o cobrir les seves necessitats nutricionals.

toby lanzer efe

El coordinador de l’ONU per l’assistència humanitària a Afganistan, Toby Lanzer | EFE

“La sequera ha incrementat la pràctica del matrimoni infantil implicant, almenys, a 155 nenes i als 6 nens de poblacions afectades en dues províncies”, ha declarat Parker. El matrimoni infantil és una pràctica encara molt estesa al país asiàtic i que afecta fins al 35% de nens en un país que és eminentment jove, amb 17,5 milions d’habitants -d’un total de 30 milions- que tenen menys de 18 anys.

 

 

 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »