Una presentadora nord-americana demana perdó per burlar-se del príncep Jordi i la seva afició al ballet

La presentadora Lara Spencer, un dels rostres més populars de la televisió nord-americana, ha hagut de demanar disculpes per haver-se burlat de l’afició al ballet del fill gran de Guillem d’Anglaterra i Caterina, el príncep Jordi. El nen, de sis anys, començarà la setmana vinent un nou curs i una de les classes a les quals assistirà és de ballet, una elecció que va ser rebuda amb ironia per part d’Spencer, una de les cares visibles del matinal ‘Good morning America’. 

“El príncep Guillem diu que Jordi adora absolutament fer ballet. T’haig de dir una cosa, príncep Guillem: a veure quant li dura”, va comentar irònicament Spencer, mentre part del públic del programa reia. Després de fer aquest comentari, Spencer va ser durament criticada i han sigut diversos els personatges coneguts que han aprofitat per assenyalar que comentaris com els de presentadora només contribueixen a perpetuar els rols de gènere. 

L’actor George Takei, un dels protagonistes de ‘Star Trek’, va escriure a Twitter: “Lara Spencer s’ha burlat a ‘Good morning America’ del príncep Jordi de sis anys per fer classes de ballet. És una demostració de com la ‘masculinitat tòxica’ també pot ser escampada agressivament per dones insensibles. Com el meu homònim ‘Jordi’ i com amant de la dansa, estic molt preocupat i decebut per les seves accions”. 

Lara Spencer on @GMA mocked a 6-year old Prince George of the UK for taking ballet class. It shows that “toxic masculinity” can be spread viciously by insensitive women, too. As a fellow “George” and a lover of dance, I am very troubled and disappointed by her actions.

— George Takei (@GeorgeTakei) 23 d’agost de 2019

Arran d’aquesta i altres opinions, Spencer va decidir demanar disculpes públicament a través del seu programa i del seu perfil d’Instagram, tot i que no menciona explícitament el príncep Jordi. “Les meves sinceres disculpes per el comentari insensible que vaig durant la secció de notícies pop”, diu la presentadora, que afegeix que creu fermament “que tothom hauria de ser lliure per perseguir les seves passions”. 

A més, ahir Spencer va reafirmar les seves disculpes en el seu programa i va explicar que tota la polèmica li ha servit per aprendre una valuosa lliçó. “He après el coratge que necessita un nen per perseguir una carrera en el món de la ballet”, ha explicat la periodista, que va aprofitat per entrevistar-se amb tres ballarins professionals que li van explicar les burles que van patir de petits quan van començar a fer classes de ball. 

“Per mi la lliçó és que les paraules fan mal, no era la meva intenció però el comentari va ser insensible”, assegura Spencer. 

. @LaraSpencer apologizes for her comments about boys and dance and sits down with 3 celebrated ballet dancers: “It has been a true education for me.” pic.twitter.com/bYJUvVGaXK

— Good Morning America (@GMA) 26 d’agost de 2019

 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: