Una ministra de Bèlgica critica la judicialització de l’independentisme català

Rate this post

La ministra de Medi Ambient del govern de Bèlgica, la francòfona Marie-Christine Marghem, ha assegurat aquest divendres en una entrevista al canal públic RTBF que la crisi catalana ‘s’ha d’arreglar per la via política, i no judicial’. La ministra ha precisat que el govern belga, format per quatre partits molt diferents, no té una posició comuna i que parla en nom d’una part.

Marghem, del partit Moviment Reformador, el mateix que el del primer ministre, ha assegurat que a Bèlgica no s’hagués impulsat ‘un arsenal polític d’aquest ordre per qüestions vinculades a reivindicacions culturals i lingüístiques’ perquè el ‘valor afegit’ del país és la seva aposta pel ‘diàleg polític’.

Amb tot, Marghem ha dit que el ‘context jurídic’ del president Carles Puigdemont ‘està basat en elements del dret democràtic que hem de respectar’. “No hem d’intervenir en la sobirania nacional d’un país, hem de respectar la constitució d’aquest país”, ha dit.

Marghem, ha explicat que si arriba ordre de detenció europea contra Puigdemont i ell es nega a marxar a Espanya, s’obrirà un ‘debat judicial’ a Bèlgica i l’hauran de lliurar en seixanta dies. ‘Hem de garantir que les coses vagin de la millor manera possible als nostres tribunals que hauran d’examinar el cas’, ha indicat.

El primer ministre belga, Charles Michel, justament va demanar ahir als membres del seu executiu que no fessin comentaris sobre la situació política a Catalunya.

Powered by WPeMatico

Translate »