Una iniciativa vol vestir de groc l’afició del Barça a la final de Copa

Rate this post

Si el Barça no durà a terme cap acció de protesta ni es posicionarà políticament durant la final de la Copa del Rei del pròxim 21 d’abril, l’afició sí ho farà.  Penyes, associacions i grups d’animació del món barcelonista es vestiran de groc per reclamar la llibertat dels presos polítics el proper dissabte al Wanda Metropolitano.

L’afició fa ser el Barça més que un club i en aquest sentit va encaminat la nova iniciativa del moviment blaugrana. “Us convidem a expressar el que som EN GROC: portant la samarreta del Barça de la senyera, o samarretes grogues (a sota de la blaugrana) i fer-les visibles dins de l’estadi a l’hora que soni l’himne d’Espanya”, s’explica en un comunicat. “Perquè avui el groc és el color del Barça. Perquè som Barça i som poble. I com tots els carrers i les places del nostre país, som poble compartint aquest groc”, afegeix.

El comunicat

Som gent del Barça. Som afició. Som Penyes. Som socis. Som  seguidors. Som part indestriable del FCB. És la nostra història. És el nostre compromís. I així som, també, poble.

Un 14 de juny de 1925, en plena dictadura de Primo de Rivera, els 14.000 aficionats del Barça que omplien les grades del Camp de Les Corts en un partit amistós entre el CD Júpiter i el Barça, van aplaudir, a la mitja part, la interpretació del God Save The Queen per part de la banda de la marina anglesa, convidada a l’esdeveniment, mentre van xiular la interpretació que van fer de l’himne espanyol. El dictador Primo de Rivera va clausurar per 3 mesos l’estadi del Barça i totes les activitats del Club “por desafección” a Espanya. I qui llavors era president del Club, el nostre fundador Joan Gamper, va haver de marxar a l’exili.

L’any 1936 les tropes franquistes afusellaven Josep Sunyol i Garriga, llavors president del FCBarcelona i diputat al Congés de diputats de Madrid.

El franquisme va reprimir durament la catalanitat del FCBarcelona, i va voler-ne canviar la identitat: va obligar a canviar el nom de Futbol Club Barcelona pel de Club de Fútbol Barcelona, i el nostre escut, eliminant les 4 barres i deixant-ne només dues.

Al davant sempre, la repressió de l’estat espanyol. Ens han tancat el camp. Ens han afusellat un President. Ens han canviat el nom i l’escut. Ens han prohibit la paraula i les nostres banderes. Ens han multat. Ens han sancionat. I volen seguir fent-ho. El que calgui per reprimir la identitat del nostre Club, els seus valors, el seu compromís, que és el nostre, el dels barcelonistes, perquè el Barça som nosaltres. 

Avui, com aquell 1925, estem compromesos amb la llibertat dels presos polítics i dels exiliats. Us convidem a expressar el que som EN GROC: portant la samarreta del Barça de la senyera, o samarretes grogues (a sota de la blaugrana) i fer-les visibles dins de l’estadi a l’hora que soni l’himne d’Espanya. Perquè avui el groc és el color del Barça. Perquè som Barça i som poble. I com tots els carrers i les places del nostre país, som poble compartint aquest groc. Som, i sabem el que hem de fer.

Visca el Barça i Visca Catalunya

Som #FCB1899 una història de compromís amb la causa de la llibertat i la democràcia de la que ens sentim hereus orgullosos.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »