Una altra mort enigmàtica del cas Gürtel: ja en són 9

La maledicció de la Gürtel continua i ja són nou els morts abans d'arribar a judici. Aquest alt índex de mortalitat del cas de corrupció més gran de la política espanyola s'ha convertit en un autèntic enigma i alenteix encara més, la seva resolució. 

L'últim en caure ha estat Rafael Naranjo, antic propietari de la companyia Sufi (adquirida per Sacyr), que es va emportar l'adjudicació dels contractes de neteja i manteniment dels carrers de Boadilla del Monte (Madrid) quan Arturo González Panero ‘El Albondiguilla’, també processat, era alcalde de la ciutat.

El passat 12 de setembre, la Sala penal de l'Audiència Nacional dictava l'arxiu definitiu de la causa contra Naranjo després que el seu fill, també processat, acredités que el seu pare havia mort.  Al novembre del 2016, fa gairebé tres anys, el jutjat ja sabia que seria molt difícil jutjar-li perquè l'empresari havia emmalaltit i se li havia diagnosticat "demència sobrevinguda".

La mort de Naranjo és la novena del cas Gürtel. Francisco José Yáñez Román (2014), María del Mar Rodríguez Alonso (2015), José Martínez Núñez (2015), Francisco Sánchez Arranz (2015), Isidro Cuberos (2015), Leopoldo Gómez (2016), Rita Barberá (2016) i Álvaro Lapuerta (2018), han estat les altres vuit morts que s'han produït totes en els últims cinc anys.

Fonts jurídiques assenyalen que aquesta és una de les conseqüències de dilatar tant una instrucció (el cas es va destapar el 2009) i de prolongar tant el començament del judici una vegada finalitzada la investigació, que va concloure el 2016.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: