Un viatge de 1.600 quilòmetres en bici entre Roses i Portugal per recaptar fons contra el càncer

Rate this post

Juan Manuel Fernández, regidor i primer tinent d’alcalde de Roses, ha començat un viatge solidari en bicicleta per recaptar fons en la lluita contra el càncer. Fernández, que ha iniciat la travessia aquest dissabte al costat de vuit companys del Club Ciclista de Roses, recorrerà uns 1.600 quilòmetres dividits en nou etapes fins arribar a Fàtima (Portugal).

Aquesta és la quarta edició d’un viatge que aquest any creua fronteres. El primer tinent d’alcalde, acostumat a fer llargues sortides amb la seva bicicleta, va decidir l’any 2015 dotar-les d’un caràcter benèfic perquè la Fundació Roses Contra el Càncer tingués una nova font d’ingressos. En el seu primer viatge, des de Roses fins a Sevilla, Fernández ja va recaptar 6.280 euros. Tots, destinats a la Fundació.

En la segona edició, el viatge va acabar a Santiago de Compostel·la i va aconseguir recaptar 4.230 euros en donacions. I l’any passat va pedalar fins a Huelva per aportar uns 5.000 euros. “Elegeixo llocs destacats perquè vull recollir diners pel càncer i tocar la fibra de la gent”, explica Fernández, que farà el viatge fins a Portugal amb una bicicleta molt més lleugera, ergonòmica, sense carro i amb rodes antipunxades.

“Entre el pes que he perdut jo i el que no hauré de portar arrossegant serà molt més fàcil pedalar”, diu el regidor, que espera arribar a Fàtima el 20 d’octubre. L’objectiu és fer soroll i aportar un granet de sorra a una entitat que “necessita” ingressos per afrontar les despeses del dia a dia. “No hi ha paraules per agrair-li l’esforç que fa cada any marxant tan lluny amb bicicleta per ajudar els malalts i familiars de càncer”, diu Pilar Serra, presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer.

Les donacions per aquest viatge solidari es poden fer a través de la mateixa seu de la Fundació o la Dorgueria Ferdy, dos locals situats al centre de Roses que es troben a deu minuts caminant. També es pot fer un ingrés (ES 3100810213330001631271) que apareixerà en el mural que s’elaborarà per agrair a les persones i entitats la seva col·laboració en un projecte que ja forma part de la tradició del poble.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »