Un tractament contra el càncer de pulmó redueix el risc de mort un 51%

Rate this post

Un nou tractament contra el càncer de pulmó aconsegueix reduir en un 51% el risc de mort del pacient, segons ha informat avui l’Associació Nord-Americana per a la Investigació del Càncer.

La nova teràpia, consistent en la combinació d’un fàrmac amb quimioteràpia, va mostrar reduir-ne més de la meitat les possibilitats de mort en comparació amb el tractament que únicament utilitza la quimioteràpia per a pacients amb metàstasi no escatosa i cèl·lules que no són petites.

El fàrmac, provat per la companyia Merck en 616 pacients, és conegut com a Keytruda i els resultats obtinguts podrien suposar “un canvi en les pràctiques” d’immunoteràpies contra aquest tipus de càncer, segons va destacar Leena Gandhi, professora de Medicina a la Universitat de Nova York.

La presentació dels èxits d’aquest tractament va coincidir paral·lelament amb la dels resultats d’una altra immunoteràpia a base d’un medicament conegut com a Opdivo, de l’empresa Bristol Myers Squibb. Aquesta, aplicada juntament amb altres medicaments, va ser capaç de reduir l’avenç del càncer o el risc de mort en un 42% en comparació amb la quimioteràpia en pacients amb cèl·lules no petites i amb alt nivell de mutació.

Ambdós resultats van superar àmpliament les expectatives, que predeien una reducció d’un mínim d’un 30%, segons analistes citats per la cadena CNBC.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »