Un touroperador fa fallida i deixa 150.000 britànics atrapats als seus destins

El touroperador britànic Thomas Cook, que té 178 anys d’història, ha entrat aquest dilluns al matí en suspensió de pagaments i ha deixat 150.000 persones atrapades als seus destins. La companyia, que té 22.000 treballadors ha “aturat les seves operacions amb efecte immediat” després que fracassessin les negociacions entre el seu principal accionista i els seus creditors per eixugar un deute de 227 milions de d’euros. Totes les reserves del grup han estat cancel·lades.

El govern britànic ha endegat un programa de repatriació durant les properes dues setmanes perquè tots els turistes puguin tornar a casa i ha assegurat una flota d’avions d’arreu del món per fer-ho possible. El ministre de Transport, Gran Shapps ha dit que fletaran “dotzenes” de vols xàrter gratuïts per repatriar els afectats.  Tot i això alguns passatgers podrien haver de trobar vols comercials alternatius. “La tasca és enorme, és la major operació de repatriació des la història britànica des de la II Guerra Mundial”,ha dit el ministre.

Londres ha advertit que a causa de la “significativa magnitud de la situació serà inevitable que hi hagi algunes alteracions” i ha demanat als afectats que no vagin a l’aeroport fins que els vols de tornada hagin estat confirmats, perquè tots els vols han estat cancel·lats.

L’anècdota l’ha protagonitzada l’amo d’un hotel de Hamamet, a Tunísia, que s’ha negat a deixar marxar els clients si no pagaven la factura. Finalment l’empresa ha resolt la situació. Thomas Cook opera en 16 països, compta amb 105 avions i 200 hotels i complexes turístics de la marca. Aquesta setmana tenia previst signar un paquet de rescat amb el conglomerat xinès Fosun, de 1.023 milions d’euos però els bancs han reclamat noves reserves de cara a l’hivern que la companyia no ha pogut assegurar.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: