Un tinent de la Guàrdia Civil avala la versió que era Sànchez qui manava el 20-S

El cap de la policia judicial de la Guàrdia Civil a Economia el 20-S diu que Teresa Laplana no va voler allunyar els concentrats, i que Jordi Sànchez és qui parlava, autoritzava i negava el dispositiu policial. Així, ha implicat tots dos en el judici a l'Audiència Nacional del major, Josep Lluis Trapero i la intendent Teresa Laplana. Laplana s'exposa a 4 anys de presó. 

El tinent de la Guàrdia Civil que comandava la comitiva judicial el 20-S a la Conselleria d'Economia ha assegurat que la intendent dels Mossos Teresa Laplana va dir que no faria res per allunyar els concentrats davant l'edifici perquè no veia cap problema d'ordre públic. Això li va sorprendre, i va demanar, per segon cop, als seus superiors que reiteressin la petició de suport a les unitats d'ordre públic de la policia catalana. Aquest comandament també ha criticat que ni Laplana, ni els caps de mediació i ordre públic dels Mossos no proposessin cap via per entrar i sortir de l'edifici i tampoc recriminaven a Jordi Sànchez les seves propostes.

 

 

Els Mossos d'Esquadra que han declarat avui en el judici al major Trapero han desdramatitzat el 20-S. Sobretot el sergent encarregat de la mediació. "Va ser una acció sorpresa, que ningú s'esperava i que ningú sabia com acabaria i quan"., ha explicat el sergent encarregat de la medicació el 20-S per argumentar que no es va poder fer cap cordó davant el departament d'Economia. Segons el sergent a les 11 del matí hi va haver "un intent" de la BRIMO de fer el cordó però "pel tema de la densitat de la gent es va desisitir".

Sobre la presència de Jordi Sànchez, ha explicat que "vam contactar amb l'ANC quan es van presentar els responsables a la conselleria. També ha desmentit que ningú dins la conselleria tingués por de res i que sobre la història dels entrepants que la Fiscalia ha volgut posar sempre d'exemple com era impossible sortir del departament, el mossos ha explicat sobre la hipotètica sortida per anar a buscar el dinar que "No ho van intentar", que tampoc "ingú els hi ho va impedir" i que quan els mossos van sortir a compara "ens van donar diners i els hi vam portar".

Però els agents de la BRIMO que han comparegut no han ajudat a clarificar gariebé res. Al contrari, en algunes ocasions han deixat entreveure que realment hi havia una massa dificil de controlar i que no van pendre el control dels cotxes fins al final. Només han corroborat que si que es van activar les unitats d'ordre públic.

 

 

Demà declara el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el tinent coronel, Mariano Martínez Luna, i el cap de la BRIMO, Carles Henández. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: