Un terç dels pares estan endarrerint les vacunes dels seus fills als EUA

La dada sorprèn per la xifra i per les implicacions que pot tenir en un dels països que lidera els avenços mèdics. Però així ho confirma un nou estudi que conclou que un terç dels pares als Estats Units està endarrerint les vacunes per als seus fills, pels dubtes que se'ls generen després de llegir llibres i informacions que troben a través d'Internet.

Els metges subratllen que, al final, totes aquestes dades no són ni més ni menys que la conseqüència del contingut de les xarxes socials sobre la vacunació, que en l'última dècada a tot el món és del 90 al 95% negativa. Una dada sens dubte inquietant, perquè ha suposat una ruptura de confiança davant uns fàrmacs que han salvat milions de vides des que el seu ús es va estendre entre la població infantil.

Niño bovina

Als Estats Units, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) recomanen que els nens siguin vacunats contra 14 malalties potencialment greus en els seus primers 2 anys de vida. L'estudi dut a terme inclou també altres vacunes, concretament contra el rotavirus i l'hepatitis A, que no estan incloses en les recomanacions. La investigació va concloure que a un terç dels nens no se'ls havia subministrat la dosi segons el calendari establert per les autoritats sanitàries.

Tenint en compte que aquest calendari està basat en fets científics per prevenir de forma adequada les malalties, l'estudi posa de manifest que un alt percentatge dels nens nord-americans està actualment desprotegits, amb les conseqüències que això pot tenir per a la salut.

Els pediatres ja han donat la veu d'alarma en comprovar que el problema és encara més gran del que ells pensaven. Encara que l'estudi no analitza en profunditat les diverses raons dels pares per endarrerir la vacunació dels seus fills, sens dubte la informació que van trobar contrària a aquests fàrmacs va ser fonamental. El fet que, gràcies a les vacunes, les malalties més greus hagin tendit a desaparèixer en els últims anys, està a més provocant un contrasentit, perquè els pares han abaixat la guàrdia i no perceben la situació de risc a què estan exposant els nens.

Vacunes

El que més molesta els científics és que les dades són clares. Les vacunes salven any rere any milers de vides a tot el món i així ha estat des que es van començar a utilitzar. Per tant, no fa falta anar a diferents fonts. Les dades són tossudes i innegables. A Europa la situació no és tan dramàtica com als Estats Units, o almenys segons les dades més recents, però que aquest comportament s'estigui estenent en la primera potència mundial –amb el que això significa per a la resta de països– és sens dubte un motiu de preocupació greu per a les autoritats sanitàries dels països de la UE.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: