Un temporal deixarà pluges de fins a 200 l/m2 fins dimecres

Estem a les portes d’una situació de llevant que provocarà pluges extenses i molt abundants durant els pròxims dies. La borrasca ens començarà a afectar de ple aquesta nit i sobretot farà ploure fins dimecres al matí o migdia. Diferents models de previsió fan pensar que les acumulacions seran superiors als 100 l/m2 en força comarques, i que pot haver-hi pics de fins a 200 l/m2 en poc més de 24 hores, sobretot al Pirineu Oriental, a la serra de l’Albera i en general a l’Empordà i a la Catalunya del Nord.

Les pluges seran bastant continuades, però cal tenir en compte la possibilitat que entre les precipitacions d’anar fent hi hagi també aiguats intensos que puguin anar acompanyats de tempesta i que deixin molta aigua en poca estona, sobretot a la costa. Tot fa pensar que les comarques de Girona i de Barcelona seran les més afectades pel temporal, però no són descartables acumulacions de més de 100 l/m2 també a la Costa Daurada i en alguns punts de les Terres de l’Ebre. A Ponent també hi plourà, però de forma menys abundant.

La pluja anirà acompanyada de ventades a la costa i en punts elevats de la meitat est. Els cops de vent més forts cal esperar-los demà al matí, sobretot a la costa central i al sud de la Costa Brava. Al voltant del Maresme les ratxes de vent podrien arribar als 80 o 90 km/h. Tot plegat farà que el mar estigui molt alterat, amb onades que poden arribar a superar els 3 metres. El Meteocat té actius avisos per pluges intenses, per possibles acumulacions de més de 100 l/m2, per mala mar i també per vent.

Dimecres les pluges seran cada cop més intermitents i quedaran cada cop més concentrades al nord del Catalunya. Tot i que dijous el temps encara pugui ser insegur, la segona part de la setmana s’entreveu molt més tranquil·la. La borrasca deixarà algunes nevades destacables per sobre dels 2.500 metres, sobretot al Pirineu Occidental, que és on la cota de neu serà més baixa.

La pluja i el vent reforçaran l’ambient de tardor de cara a demà, però aquesta borrasca no farà canviar clarament la temperatura. Aquesta setmana tindrem molts moments de temperatures normals per ser octubre, però no hi ha indicis que hagi d’arribar fred avançat com a mínim fins que comenci el mes de novembre.

Aquest dilluns ha començat amb temperatures clarament més baixes que ahir, especialment a Ponent on la nit ha estat més serena que a la costa. Aquest migdia també es notarà un ambient més fred que el de diumenge, sobretot a prop de mar, on els núvols seran espessos durant bona part del dia. Fins al vespre el paraigua farà poca falta.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: