Un sindicat sosté que l’educació és un dels àmbits amb més brots de covid

El sindicat de Professors de Secundària de Catalunya sosté que l’educació és un dels àmbits amb més brots de covid-19. Per fer aquesta denúncia, el sindicat assegura que s’ha basat en els informes de l’Agència de Salut Pública.

En aquest sentit, ha exposat que en l’últim mes, l’ensenyament ha estat, de forma sostinguda, el segon o tercer àmbit amb més brots de coronavirus. Una posició que ha alternat amb les residències geriàtriques, mentre que el principal origen dels brots són en l’àmbit familiar. Durant el mes d’octubre, el pic més elevat es va situar el darrer dia del mes amb un 21,6% del total de brots en l’informe, mentre que el mínim va tenir lloc el 17 d’octubre quan va ser del 13,9%.

Alumnes Institut Cristòfol Despuig de Tortosa / ACN

Alumnes de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa / ACN

Més brots en atenció primària

En els dos últims informes, del 31 d’octubre i el 7 de novembre, es posa de manifest que l‘afectació en secundària és més elevada que a primària i infantil. En aquest sentit, segons l’últim informe del 7 de novembre, a primària i infantil hi ha 166 afectats per brots actius, mentre que a secundària són 815.

“Tant de bo fos el departament d’Educació qui sortís a comunicar aquesta informació -per iniciativa pròpia o per demanda de la premsa- i prendre mesures de contenció, però no sembla que estiguem a prop”, ha criticat el sindicat, segons EFE. A més, ha assegurat que “diversos països del nostre entorn han obert amb mesures molt més cautes que les d’aquí o han començat a confinar centres d’ensenyament”.

En aquesta línia, han insistit que cal disminuir les ràtios, augmentar les distàncies interpersonals de seguretat i implantar sistemes de ventilació i filtre d’aire. 

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: