Un senador basc recorda a Zoido com els agents orinaven sobre la gent a Calella l’1-O

Rate this post

‘Pluja daurada. Coneix vostè què és la pluja daurada?’. D’aquesta forma tan contundent ha iniciat el seu torn de rèplica el senador Jon Iñarritu, en el marc de la compareixença del ministre d’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, al senat espanyol per a donar explicacions sobre l’operatiu policíac del primer d’octubre. El senador basc Jon Iñarritu li ha recordat les escenes viscudes a Calella després del referèndum de l’1 d’octubre, quan agents mobilitzats a la població costanera van orinar manifestants i després, vestits de paisà, els perseguissin amb porres extensibles.

Zoido, que també ha posat en dubte el nombre de ferits comptabilitzats pels serveis mèdics catalans arran de les càrregues de l’1-O, Iñarritu ha posat de manifest el ‘ball de xifres de policies ferits’: ‘Van començar amb dotze i van acabar amb 431 l’endemà. Aclareixin això’.

Iñarritu ha acabat la seva intervenció dient que és una ‘banalització i un sense sentit’ parlar d’elements violents, rebel·lió i sedició per part del poble català. ‘L’única violència que hi ha hagut durant el procés de Catalunya ha estat la que han exercit les forces i cossos de seguretat de l’estat. Ha estat un procés exemplaritzant’.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »