Un professor de la UB demana posicionar-se ideològicament

L’associació juvenil constitucionalista ‘S’ha acabat!’ ha denunciat que el professor de ciència política de la UB i exdirector de la Fundació CatDem Joaquim Colominas ha demanat als seus alumnes posicionar-se ideològicament en un examen de l’assignatura ‘Sistema polític espanyol’.

L’examen plantejava una sèrie de preguntes que implicaven manifestar als estudiants el seu posicionament ideològic. “En el cas espanyol: per què es veta el debat sobre si monarquia o república? Justifica” deia una de les preguntes.

“Per què el govern espanyol no autoritza organitzar un referèndum perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir sobre el futur de Catalunya? Justifica” plantejava una altra de les qüestions. “Quines propostes de solució penses que poden ser les més adequades per a resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol?” plantejava l’examen.

L’organització constitucionalista, malgrat afirmar que “la Universitat ha de ser un lloc que fomenti la confrontació d’idees i contraposició d’arguments”, considera que “mai el posicionament ideològic dels estudiants ha de ser objecte d’avaluació per part del professorat”. Per aquest motiu, des de ‘S’ha acabat!’ demanen “la immediata actuació per part de l’equip de Govern de la Universitat.

“La present activitat d’avaluació assumeix en el plantejament de les preguntes el marc mental del separatisme, presentant a Catalunya i Espanya com a subjectes enfrontats, entenent com únicament correcta una de les múltiples posicions que hi ha en la nostra societat en relació amb el procés independentista” denuncien des de l’entitat constitucionalista.

El professor Joaquim Colominas és llicenciat en Dret i llicenciat ciències Polítiques. Doctorat per l’Institut d’Estudis Polítics de París. Ha exercit de professor de ciència política a la Universitat de Barcelona, l’Autònoma Barcelona, la Universitat Ramon Llull, a ESADE i a la Universitat Pompeu Fabra. També ha estat director de la Fundació CatDem, membre del Consell Rector del Centre d’Estudis i Opinió, membre de la Junta d’Òmnium des de 2007 així com de la Fundació Catalunya Oberta.

Alguns dels llibres que ha publicat han estat: Relacions Catalunya-Espanya, Jordi Pujol: Idees i records. Crisi de la Política?. L’Espanya d’Aznar. Grandesa i misèria de la política.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: