Un president tancat a Palau

El president de la Generalitat, Quim Torra, encara no ha visitat Igualada ni la resta de municipis de la Conca d’Òdena -una de les zones més afectades pel coronavirus a Catalunya i la primera que es va confinar- ni tampoc ha visitat cap empresa, centre de producció o entitat social per mostrar-los el suport del Govern durant aquesta pandèmia de la Covid-19.

Una actitud molt diferent a la que han tingut aquestes setmanes el Rei, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Ayuso; o el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Felip VI va visitar aquest dijous Mercamadrid per agrair personalment als treballadors d’aquest punt estratègic de logística i distribució d’aliments per a Madrid la feina feta durant l’epidèmia. Ho va fer acompanyat de la ministra de Comerç i Turisme, Reyes Maroto; i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida.

90923-felipvi.jpg

El president de l’Executiu central, per la seva banda, a més d’acudir als plens del Congrés per sol·licitar la pròrroga de l’estat d’alarma, també va visitar una empresa de Móstoles dedicada a la fabricació de respiradors i material sanitari per transmetre una “missatge de fortalesa”. Sánchez també va acudir a un taller d’El Corte Inglés reconvertit en una fàbrica de mascaretes.

La presència física de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Ayuso, a hospitals i centres de producció també s’han prodigat durant la pandèmia. L’agenda d’Ayuso ha inclòs la visita a l’hospital de campanya d’Ifema, l’hospital d’Alcorcón o les instal·lacions de distribució de medicaments d’una empresa madrilenya, entre d’altres.

Fins i tot el vicepresident de la Generalitat i la consellera de Salut han tingut actes no telemàtics. Pere Aragonés i Alba Vergés van anar aquest dimecres a la fàbrica de Seat a Martorell per posar-la com exemple de que Catalunya ha reprès la seva activitat econòmica “de manera segura”. A més, la consellera de Salut també va visitar l’hospital d’Igualada per agrair als seus treballadors “l’esforç titànic”.

Torra, tanmateix, no ha protagonitzat cap acte presencial. El president de la Generalitat només ha participat en reunions telemàtiques i per videoconferència i només ha sortit de la Casa del Canonges -on va estar confinat durant la quarantena- o del seu domicili per acudir al ple del Parlament del 24 d’abril per aprovar els Pressupostos de la Generalitat i a la sessió de control d’aquest dijous.

99533-aragones.jpg

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: