Un nou test detecta el càncer de pulmó 4 anys abans que les tècniques actuals

Un nou test que analitza la resposta del sistema immune davant d'un càncer en les seves fases més precoces ha demostrat ser capaç de detectar el càncer de pulmó quatre anys o més abans del que s'aconsegueix amb els mètodes diagnòstics actuals, a través de la plataforma de diagnòstic d'Oncimmune EarlyCDT.

La plataforma aprofita la resposta del sistema immunitari per detectar la presència d'autoanticossos generats per l'organisme com a part de la defensa natural davant de les cèl·lules canceroses. Les troballes s'han presentat aquest dilluns a Barcelona durant el 'President's Symposium' de la Conferència Mundial sobre Càncer de Pulmó de 2019, organitzat per l'Associació Internacional per a l'Estudi del Càncer de Pulmó (IASLC).

L'assaig, aleatoritzat i controlat, s'ha dut a terme sobre 12.209 persones a Escòcia que presentaven un risc elevat de desenvolupar càncer de pulmó. Els seus resultats demostren que, gràcies al test, es van poder diagnosticar més persones en la fase primerenca de la malaltia en els dos anys posteriors a la realització de la prova de pulmó EarlyCDT que les que es van detectar amb els mètodes convencionals.

Els autors creuen que aquest assaig és el més gran per a la detecció de càncer de pulmó utilitzant biomarcadors realitzats a qualsevol part del món. A més, "EarlyCDT Lung permet l'estratificació de les persones d'acord amb el seu risc de desenvolupar càncer de pulmó", han afirmat.

"Fins ara la detecció precoç del càncer de pulmó es feia exclusivament amb la tomografia axial computarizada, escàner o TAC de baixa dosi, és a dir, una prova d'imatge que es duu a terme en les persones fumadores comparable a les mamografies que es fa a les dones a partir de certa edat", ha explicat el doctor Luis Seijo Maceiras, codirector del Departament de Pneumologia de la Clínica Universitària de Navarra, que no va participar en l'estudi.

Entre les persones que es van sotmetre a la prova EarlyCDT i van desenvolupar càncer de pulmó en els dos anys següents, el 41,1 per cent havia estat diagnosticat en una etapa primerenca (etapa 1 i 2) de la malaltia, en comparació amb el 26,8 per cent del grup control subjecte a la pràctica clínica estàndard.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: