Un magnat de telecomunicacions que viu a Menorca, contra el català a les escoles

Potser que el nom de Martín Varsavsky no és gaire popular entre la majoria dels ciutadans de l'estat espanyol. Tampoc es castiguin, no passa res. Ara el coneixeran una mica més. L'home, argentí de naixement i orgullós posseïdor d'un DNI espanyol, és un dels homes més poderosos de l'emprenedoria de les telecomunicacions. Un magnat i multimilionari que va crear Jazztel, una de les seves companyies més cèlebres, per exemple. Varsavsky ha parit fins a 5 companyies que s'anomenen 'unicorns': és a dir, que van superar el valor de 1.000 milions de dòlars. Bravo per ell. Viu des de fa anys a Menorca, després de dècades a Madrid. Un paradís incomplet, segons l'empresari, incòmode amb una petita particularitat ben tossuda dels ciutadans de Ses Illes: que parlen català. No només això, també l'ensenyen a l'escola. Inaudit, oi? El més sorprenent de tot és el motiu que ha trobat per criticar l'ensenyament en català: què no hi ha escoles públiques que ensenyin en anglès per als fills dels seus amics. 

Martín Varsavski emprendedores

Martin Varsavsky Emprendedores.com

Martín s'ha ficat en un jardí important. Ell volia millorar el nivell de l'anglès a les escoles públiques, sí, però se l'ha vist el llautó. Com? Amb frases d'insuportable tuf unionista: "Tot en català menys una hora a la setmana d'anglès i una altra d'espanyol". El català és dolent, dolent, dolent. De fet, impedeix que s'ensenyin llengües molt més rendibles: "la gente que habla bien inglés gana más dinero". I què proposa el visionari argentí? Emular el programa d'ensenyament de la seva enyorada Comunitat de Madrid. Un programa bilingüe en castellà i anglès que "mola" molt, però que té un petit inconvenient: que es duu a terme en una comunitat monolingüe. És clar, a Madrid no perden el temps amb xorrades del català, que no serveix per res i que ens fa brètols, pobres i 'rurals'. Tots sabem que sí, que Madrid és Oxford, i que qualsevol taxista de Chamberí et parla amb perfecte accent de gentleman. Tot gràcies al seu model lingüístic. En Martín ha rebut de valent a les xarxes socials, com per exemple per part d'Antonio Baños. De res han servit les rectificacions posteriors a copsar l'enrenou que havia provocat. 

Martín Varsavski Youtube2

Youtube

Que Menorca i Ses Illes són un paradís de natura, entorn i tradicions envejables, sobretot si vius com un multimilionari, no ho discutirem. Que precisament per la teva posició social pensis que pots pontificar sobre l'ensenyament de la terra que t'acull, això ja és més trist. I que acabis comprant el discurs de menyspreu espanyolista contra les llengües pròpies del país et deixa amb el cul a l'aire. Serà un crac creant empreses d'èxit, però de sensibilitat i respecte va més justet. Només li falta insultar Miquel Montoro, la nova moda ultra. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: