Un jutge de l’Audiència Nacional creu que Alemanya s'”equivoca” en no veure rebel·lió

Rate this post

El magistrat de l’Audiència Nacional Eloy Velasco creu que “els jutges alemanys s’han equivocat” en decidir extradir a Espanya el president a l’exili Carles Puigdemont només per malversació i no per rebel·lió ni sedició com sostenia el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

El jutge ha fet aquestes declaracions aquest divendres a San Lorenzo de El Escorial (Madrid) abans d’intervenir en un curs d’estiu de la Universitat Complutense sobre “Polítiques socials i llibertats públiques a Espanya”.

El magistrat Velasco ha explicat que “normalment el que ha de jutjar algun acte per veure si és delictiu o no ha de ser el tribunal del país on els fets han ocorregut i on les proves estan i per tant sembla una mica contrari al principi de confiança mútua que els alemanys s’hagin ficat en el fons de l’assumpte”.

La sobirania dels jutges espanyols 

“Jo faig més de tres-centes europees de detenció a l’any, doncs Espanya les té centralitzades a l’Audiència Nacional, i no entrem mai en el fons de l’assumpte”, ha afegit el jutge, que ha assegurat que Espanya entrega més alemanys a la justícia alemanya que Alemanya espanyols a Espanya.

Trapote Llarena Lopez Rei Barcelona escola judicial 09 04 2018 EFE

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena / EFE 

I ha insistit que la jurisprudència europea és molt i que “normalment el principi general no és entrar a analitzar el fons de l’assumpte, perquè si no furten als jutges espanyols la seva sobirania”.

Els jutges alemanys s’equivoquen

Velasco estima que els jutges alemanys no haurien d’haver d’entrat en el fons de l’assumpte sinó que haurien d’haver-se limitat a “veure si els fets si haguessin estat comesos a Alemanya per alemanys haurien estat algun tipus de delicte, no importa el nom, al seu país”.

D’aquesta forma “haurien hagut de lliurar (a Puigdemont) per allò que li demanen i no entrar a qualificar ni a analitzar, perquè entre d’altres coses els falten les proves que té el jutge Pablo Llarena“, l’instructor del cas en el Tribunal Suprem espanyol, ha apuntat.

“Jo faig moltes més ordres que aquests jutges a l’any i per tant jo que estic acostumat a fer-ne més i en tenir més experiència en aquest camp crec que els jutges alemanys s’han equivocat”, ha recalcat.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »